NBA "burbulis" Orlando var pārsprāgt (9)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas turpinājums Orlando "burbulī" ir neskaidrs. Vismaz divas komandas paudušas nostāju, ka rasu nevienlīdzības dēļ tās nevēlas noslēgt šo sezonu. 

Trešdien NBA atcēla trīs spēles, un pastāv liela iespēja, ka tiks atlikti arī trīs ceturtdien paredzētie mači.  

Paužot neapmierinātību ar rasu nevienlīdzības situāciju ASV, pirmā NBA izslēgšanas spēli nolēma boikotēt Milvoki "Bucks" komanda. Šo ideju ierosināja pieredzējušais Džordžs Hils, norādot, ka basketbols šobrīd ir pēdējais, par ko vajadzētu uztraukties un domāt. 

"Bucks" pieņēma šo lēmumu neilgi pirms paredzētās spēles pret Orlando "Magic". Tas notika dažas dienas pēc tam, kad policija Viskonsinas štata Kenošas pilsētā smagi sašāva afroamerikāni Džeikobu Bleiku, kurš gūto muguras ievainojumu dēļ, visticamāk, visu atlikušo dzīvi būs paralizēts.

"Bucks" komanda ir tieši no Viskonsinas štata. Un Kenoša ir mazāk nekā stundas brauciena attālumā no Milvoki.

Tagad par sezonas atcelšanu iestājušās arī Losandželosas vienības "Lakers" un "Clippers", ar kuru Rietumu konferences ceturtdaļfinālā spēkiem mērojas Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks". Sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-2 priekšā ir "Clippers". 

"The Athletic" žurnālists Šems Čaranja tviterī vēsta, ka "burbulī" esošās komandas sasaukušas sapulci, lai lemtu par tālāku darbību un iespējamo sezonas pārtraukšanu.

Sapulci priekšlaicīgi pametis viena no līgas spožākajām zvaigznēm Lebrons Džeimss no "Lakers". Aktīvi par sezonas atcelšanu iestājies arī viens no "Clippers" līderiem Kavai Lenards

Tiesa, citas komandas aicinājušas radikālus un pārsteidzīgus soļus nespert. 

ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis gan ziņo, ka "Bucks" esot paudusi apņēmību sezonu turpināt. 

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu