"BlueOrange Bank" piešķīrusi € 3,7 miljonu aizdevumu daudzdzīvokļu ēku "Mārupes nami" būvniecībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "Ventas 27", piesaistot "BlueOrange Bank" aizdevumu 3,7 miljonu eiro apmērā, Mārupē sācis daudzdzīvokļu ēku projekta "Mārupes nami" otrās kārtas būvniecību, informēja projekta attīstītāji.

Projekta otrajā kārtā Mārupē, Ventas ielā 27, tiks uzbūvēta četru stāvu daudzdzīvokļu ēka kopumā 9400 kvadrātmetru platībā.

Jaunajā projektā plānoti kopumā 100 dzīvokļu 47,3 līdz 110,14 kvadrātmetru platībā un noliktavas telpas. Tāpat pie abiem namiem tiks izbūvēta virszemes autostāvvieta, kurā būs vieta 163 automašīnām.

Jaunā ēka tiek būvēta vietā, kur projekta "Mārupes nami" pirmajā kārtā jau tapis daudzdzīvokļu nams Ventas ielā 25.

Projekta "Mārupes nami" otrās ēkas būvniecību un nodošanu ekspluatācijā paredzēts pabeigt līdz 2021.gada septembrim.

"Lielākais pieprasījums tirgū patlaban ir tieši pēc nelieliem divistabu un trīsistabu dzīvokļiem, kas piemēroti pāriem un jaunajām ģimenēm. To nosaka gan pircēju paradumu maiņa, gan finansiāli apsvērumi. Cena par kvadrātmetru un nekustamā īpašuma atrašanās vieta ir galvenie faktori, kas šobrīd svarīgi pircējiem. Rīgā strādājošie arvien biežāk mājokli meklē ārpus centra, un Mārupe šajā ziņā ir viens no perspektīvākajiem rajoniem tā ģeogrāfiskā novietojuma, labās infrastruktūras un dzīves kvalitātes dēļ," skaidroja "Mārupes namu" pārdošanas vadītāja Līga Zvirbule.

Būvniecības darbus pēc "Ventas 27" pasūtījuma realizēs būvuzņēmējs SIA "Monum". 

Projekta "Mārupes nami" pirmās kārtas būvniecība sākās 2018.gada beigās.

Ventas ielā 25 esošā četrstāvu ēka ekspluatācijā nodota 2020.gada janvārī,

un tajā kopumā ir 76 dzīvokļi 39,3 līdz 104,2 kvadrātmetru platībā.

Projekta attīstītājs "Ventas 27" reģistrēts 2020.gada martā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Lauris Mežsargs, liecina "Firmas.lv" informācija. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu