39% vecāku šogad bērnu skolas gaitu sākšanai plāno tērēt no 51 līdz 100 eiro (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vairums jeb 39% Latvijas iedzīvotāju plāno tērēt no 51 līdz 100 eiro, lai sarūpētu saviem bērniem nepieciešamās skolas preces, noskaidrots "Rimi" un "Norstat" veiktajā aptaujā. 

Šogad bērni skolai tiek gatavoti jau laikus - 39% respondenti atzina, ka pirkumus veic pakāpeniski visa augusta laikā, vien 13% atzina, ka visu skolai nepieciešamo iegādāsies tikai septembra pirmajās nedēļās.

46% aptaujas respondentu atzina, ka skolas preces iegādāsies lielveikalos, savukārt 24% visus nepieciešamo skolai iegādāsies grāmatnīcās, bet 23% iepirksies specializētajos kancelejas preču veikalos. Būtiskākie faktori preču iegādes vietas izvēlē ir cena (71%), iespēja iegādāties visu vienā vietā (50%), preču kvalitāte (49%) un atlaižu piedāvājums (38%).

izvien vairāk vecāku šajā saspringtajā laikā, kad bērni tiek gatavoti skolas gaitām, izmanto iespēju ērti un ātri iepirkties e-veikalā. "Rimi" e-veikalā pēdējo trīs nedēļu laikā teju 30% no pircēju iepirkumiem nepārtikas kategorijā sastāda tieši skolai nepieciešamās preces, norādīja uzņēmuma kategoriju departamenta direktors Milans Blūms.

Tāpat aptaujā noskaidrots, ka šogad vairāk nekā puse jeb 61% aptaujāto 1.septembri atzīmēs tuvāko ģimenes locekļu lokā mājās, un tikai 17% aptaujas dalībnieku plāno organizēt svinības ārpus mājas – restorānā vai kafejnīcā. 49% respondenti mājas svinību laikā galdā galvenokārt cels saldumus un kūkas, augļus un veselīgas uzkodas izvēlēsies 29%, savukārt 24% aptaujas dalībnieki norādīja, ka gatavos svētku maltīti.

"Rimi Latvia" sadarbībā ar "Tet" un Latvijas Samariešu apvienību no 28.jūlija līdz 1.septembrim aicina atbalstīt daudzbērnu ģimenes, uzsākot skolas gaitas. Tās laikā ikviens iedzīvotājs ir aicināts palīdzēt piepildīt Latvijas lielo ģimeņu skolas somas, iegādājoties un ziedojot kancelejas preces "Rimi" hipermārketos visā Latvijā.

Rimi un pētījumu aģentūras Norstat aptaujā 2020.gada augustā piedalījās 505 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 22 līdz 74 gadiem, kuriem ir skolas vecuma bērni.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu