Ukraina iesaldējusi visus kontaktus ar Baltkrieviju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina ir iesaldējusi visus kontaktus ar Baltkrieviju, ņemot vērā situāciju šajā valstī, paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuļeba.

"Mums pašlaik, pēc būtības, visi kontakti ar Baltkrievijas pusi ir nolikti uz pauzes. Es varu jums to oficiāli paziņot. Mēs esam iesaldējuši visus kontaktus ar Baltkrievijas pusi," sacīja Kuļeba Ukrainas telekanālā "1+1".

Viņš sacīja, ka Kijeva sekos situācijas attīstībai Baltkrievijā.

"Un tikai tad, kad mēs pārliecināsimies par to, ka šie kontakti neradīs ne reputācijas, ne politiskus, ne morālus riskus Ukrainai, šie kontakti tiks atjaunoti," piebilda ministrs.

Kā ziņots, Baltkrievijā jau trešo nedēļu turpinās masu protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem pašreizējais prezidents Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, kamēr opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska tikai 10,1%. Taču opozīcija, pamatojoties uz liecībām par nepieredzēti plašiem pārkāpumiem, apgalvo, ka šie rezultāti ir viltoti.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība (ES) un citas rietumvalstis.

Varasiestādes sākotnēji mēģināja demonstrācijas apslāpēt, pielietojot brutālu spēku, un aizturēja tūkstošiem protestētāju, kas milicijas aizturēšanas izolatoros pakļauti necilvēcīgiem apstākļiem un vardarbībai.

Tas izsaucis faktiski visas sabiedrības sašutumu, un varasiestādes bija spiestas aizvākt no ielām drošības spēkus, kā arī sākt atbrīvot aizturētos. Tomēr liels skaits aizturēto joprojām atrodas milicijas izolatoros, bet vairāk nekā pussimts skaitās pazuduši bez vēsts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu