Rīgas krievu teātrī izrādes apmeklētāji iestudējumu varēs skatīties no skatuves

CopyDraugiem X Whatsapp
Tatjana Lukašenkova
Tatjana Lukašenkova Foto: Inese Kalniņa

Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra izrādes "Huligānes grēksūdze" apmeklētāji iestudējumu varēs skatīties, esot uz lielās skatuves kopā ar aktrisi Tatjanu Lukašenkovu, mūziķiem un dekorācijām, informē teātrī.

Teātra ieskatā, šāds paņēmiens ļaus skatītājiem maksimāli iesaistīties notiekošajā uz skatuves un citā gaismā atklāt iestudējuma daudzās tēmas un saturu. Izrāde "Huligānes grēksūdze" teātra repertuārā ir kopš 2018. gada un tās pamatā ir krievu dzejnieces Solas Manovas dzeja, ko aktrise Lukašenkova ir pārveidojusi stāstos.

Stāsti vēsta par to, kas slēpjas modernās sievietes, dvēselē, skapī un somiņā, atzīmēja teātrī. Savukārt, pati Monova pēc izrādes noskatīšanās atzina, ka "Huligānes grēksūdze" ir labākais viņas dzejas iestudējums, pavēstīja teātrī.

Izrādi "Huligānes grēksūdze" izveidoja Lukašenkova sadarbībā ar režisoru Juriju Djakonovu. Iestudējuma māksliniece un scenogrāfe ir Pamela Butāne, bet muzikālo skaņdarbu autors, aranžētājs un izpildītājs ir pianists Vladimirs Tuzovs. Kopā ar kontrabasistu Ņikitu Osipovu, viņi spēlē pavadījumu tam, kas notiek uz skatuves.

Aktrise Lukašenkova atzīmējusi, ka šāds formāts izrādījies ļoti veiksmīgs. Izrāde ir ieguvusi jaunu skatuvisko formu. Viņas ieskatā, izrāde būs interesanta arī tiem, kas iestudējumu skatījušies uz mazās skatuves.

"Tādā rakursā Čehova teātra skatītāji lielo zāli vēl nebūs redzējuši - avanscēna, daudz jaunu scenogrāfijas nianšu - gaismas, dekorācijas, skaņa. Es ļoti priecāšos dalīt ar Latvijas skatītājiem prieku un iedvesmu, ko izjūtu ik reizi, spēlējot "Huligānes grēksūdzi"," uzsvēra Lukašenkova.

Izrāde Mihaila Čehova Rīgas krievu teātrī būs skatāma septembrī trīs vakarus pēc kārtas, no 4. septembra līdz 6. septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu