Neticama cietsirdība - saimnieks sašautu suni pamet grāvī; dzīvnieku patversme lūdz palīdzību (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dzīvnieku patverme "Ķepu ķepā"

Dzīvnieku patverme "Ķepu ķepā" lūdz atbalstu sašauta suņa dzīvības glābšanai. Suns atrasts grāvī ar tārpu saēstām brūcēm. Dzīvnieks ir čipots un patversmei izdevies sazināties ar tā saimnieku, taču suņa īpašnieks par sava mīluļa stāvokli neliekas ne zinis, informēja patversmē. 

Pirmdienas pēcpusdienā patversmē saņemts zvans, ka grāvī atrasts suns, kucēns, un zvanītājs interesējies, vai patversme to var uzņemt. "Galvā simts domas – par maitām cilvēkiem, kas slīcina suņus. Protams, ka es piekrītu," stāsta DzAB „Ķepu-ķepā” vadītāja Gundega Bidere.

Taču realitāte izrādījusies vēl skarbāka. Kad pirmdienas vakarā ap plkst.19.40 suns nogādāts patversmē, izrādījies, ka runa ir par dzīvnieku cienījamos gados, kurš turklāt atrodas briesmīgā stāvoklī - suns bijis smagi savainots, brūces pilnas ar mušu olām un kāpuriem...

"Standarta situācija – nolasu čipu. O, ir. Aizsūtu vetārstam – ir pat reģistrēts. Sazvanu saimnieku – viņš pat neatminas, kad suns pazudis.

Kādas divas trīs dienas atpakaļ... Skats uz suni ir bēdīgs. Pēc idiotiskas vārdu apmaiņas ar saimnieku saprotu, ka suni pie ārsta vedīšu es," stāsta Bidere, veltot suņa īpašniekam neglaimojošus vārdus.

Pirms vizītes pie vetārsta Biderei šķitis, ka suni, iespējams, notriecis auto, jo dzīvnieks knapi kustējies, nespēja nostāvēt, tātad suns nav tikai pārsalis pēc vairāku dienu gulēšanas grāvī.

Taču rentgens pie vetārsta atklājis vēl ļaunāku ainu - suns sašauts, viņa ķermenī atrastas vairākas skrotis.

Bidere norāda, ka operācija šobrīd nav iespējama, jo suns ir ļoti novārdzis - dzīvnieka svars ir vien 6,5 kg, suns pats nevar pačurāt, paēst. Taču viņš ir cīnītājs. 

Foto: Dzīvnieku patverme "Ķepu ķepā"

"Neskatoties uz blusu noēsto kažoku, ielaistām acu problēmām, skrotīm un, piedodiet, tārpiem, kas lien laukā no sašautajām vietām, viņš nepadodas! Labprāt ēd no šprices, mēģina, un viņam pat izdodas piecelties...

Es nevaru izteikt vārdos, kādas antipātijas jūtu pret saimnieku un šāvēju...

Vien to, ka tie ir gļēvi, nodevīgi radījumi, kas nav cilvēka vārdā cienīgi saukties," emocionālā paziņojumā atzīst dzīvnieku aizstāve. 

Vetārsti patlaban dara visu, kas iespējams, lai suņu puika dzīvotu, un arī "Ķepu ķepā" cīnās kopā ar suni, tomēr isu izdarīt saviem spēkiem biedrība nespēj, tāpēc lūdz līdzcilvēku atbalstu, ziedojot cilvēku sakropļotās radības glābšanai. 

"Tev tā būs kafijas krūze, viņiem – iespēja dzīvot.

Neesi vienaldzīgs, nepaliec malā un atver savu sirdi. Viņiem nav neviena cita, kā tikai mēs – tikai tie, kam sirds ir pareizā pusē. Paldies Tev viņu visu vārdā!" aicina "Ķepu ķepā"

DZĪVNIEKU AIZSARDZĪBAS BIEDRĪBA „ĶEPU-ĶEPĀ”

Ziedojuma konts: LV37HABA0551030617983

Reģistrācijas numurs: 40008176673

BIC/swift kods: HABALV22

Pay Pal ātrais maksājums: PayPal.Me/kepukepa

pay pal: dzab_kepukepa@inbox.lv

Ozolnieku novads, Salgales pagasta Rēvici

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu