Putins nevēlas pielietot policijas rezerves Baltkrievijā, paziņo Peskovs (6)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kremlis uzskata, ka izveidotais spēka struktūru rezervju kontingents, ko nepieciešamības gadījumā varētu sūtīt uz Baltkrieviju, nebūs jāizmanto. Par to paziņojis Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs.

Kā ziņots, Kremļa saimnieks Vladimirs Putins ceturtdien atklāja, ka šādas policijas rezerves ir tikušas izveidotas pēc Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko lūguma.

Viņš gan piebildis, ka Krievijas spēki uz Baltkrieviju netikšot sūtīti, ja vien situācija kļūs nekontrolējama, "ja ekstrēmisti, maskējoties ar politiskiem lozungiem, pārkāps zināmu robežu un sāks laupīšanu, automašīnu, namu, banku dedzināšanu, mēģinās ieņem administratīvās ēkas un tamlīdzīgi".

"Ceru, ka nebūs nepieciešamības izmantot šo rezervi," izteicies Kremļa saimnieks, norādot, ka šobrīd tādas nepieciešamības neesot.

Putina runasvīrs Peskovs piektdien vēl vairāk uzsvēra, ka izveidotās policijas rezerves neesot vajadzības izmantot un ka Putins uzskata - šāda vajadzība arī neradīsies.

"Ļoti svarīgi apzināties, un prezidents to ir apstiprinājis, ka tieši šo rezervi nav nekādas vajadzības kaut kā izmantot. Prezidents Putins domā, ka tās nekā netiks izmantotas. Un mēs uzskatām, ka līdz tik smagai situācijai, kādu aprakstīja prezidents, Baltkrievija nenonāks," žurnālistiem teica Peskovs.

Uz jautājumu, vai Krievija varētu palīdzēt nevis Baltkrievijas varas struktūrām, bet gan pilsoniskajai sabiedrībai, Peskovs atbildēja šādi: "Tā ir hipotētiska situācija. Mēs visi redzam, ka spēka struktūras kopumā strādā korekti, diezgan uzmanīgi un akurāti pilda savas funkcijas."

Baltkrievijā jau trešo nedēļu turpinās masu protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu