Grieķija aicina piemērot Turcijai sankcijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PRESIDENTIAL PRESS OFFICE/via REUTERS

Grieķijas ārlietu ministrs Niks Dendiass piektdien atkārtoti aicinājis Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis piemērot sankcijas Turcijai par urbšanas darbiem Vidusjūras austrumos.

NATO dalībvalstu Grieķijas un Turcijas starpā pastāv domstarpības par tiesībām veikt urbšanas darbus Vidusjūras austrumu daļā.

Turcija uzskata, ka jūras robežas komerciālai izpētei būtu jānosaka vienlīdzīgi, par izejas punktu ņemot Grieķijas un Turcijas kontinentālās daļas, neietverot Grieķijas salas. Atēnas savukārt norāda, ka Turcijas nostāja pārkāpj starptautiskās tiesības.

Dendiass žurnālistiem sacīja, ka ar nepacietību gaida ES augstākā pārstāvja ārlietās un drošības politikā Žozepa Borrelja paziņojumu par ES nostāju jautājumā par sankcijām pret Turciju.

"Mēs uzskatām to par absolūtu nepieciešamību, lai panāktu deeskalāciju Vidusjūrā," sacīja Dendiass.

Pieaug bažas, ka Turcijas un Grieķijas domstarpības var pāraugt militārā konfliktā, jo abas valstis nesen veikušas militāros manevrus Vidusjūrā.

ES jau ir piemērojusi sankcijas uzņēmumiem, kas iesaistīti urbšanas darbos, un Turcijas centieni pievienoties blokam ir iesaldēti.

Jautāts, vai citas valstis atbalsta Grieķijas aicinājumu piemērot sankcijas Turcijai, Dendiass sacīja, ka Grieķija "vienmēr paļaujas uz Eiropas solidaritāti".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu