Merkele nenožēlo lēmumu par Vācijas robežu atvēršanu migrantiem (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Angela Merkele.
Angela Merkele. Foto: JOHN THYS / POOL / EPA

Piecus gadus pēc tam, kad Vācija atvēra savas robežas desmitiem tūkstošiem nelegālo imigrantu no Tuvajiem Austrumiem, kanclere Angela Merkele piektdien paziņojusi, ka līdzīgos apstākļos rīkotos tāpat.

"Es katrā ziņā pieņemtu tādus pašus lēmumus," ikgadējā vasaras preses konferencē Berlīnē paziņoja Merkele, atbildot uz žurnālista jautājumu, vai viņa nenožēlo 2015.gadā pieņemto lēmumu atvērt Vācijas robežas migrantiem.

"Kad cilvēki stāv uz Vācijas-Austrijas robežas vai Ungārijas-Austrijas robežas, pret viņiem ir jāizturas kā pret cilvēkiem," sacīja kanclere.

2015. un 2016.gadā patvērumu Vācijā lūdza vairāk nekā miljons cilvēku.

Sabiedriskā doma sākotnēji bija noskaņota labvēlīgi pret Merkeles atvērto durvju politiku, bet pakāpeniski diskusijas par migrāciju kļuva arvien saspringtākas, graujot sabiedrības uzticību kanclerei un vairojot eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) popularitāti.

Negatīvu noskaņojumu pret migrantiem vairoja arī vairāki skaļi negatīvi notikumi, tostarp seksuālie uzbrukumi sievietēm Ķelnē 2015.gada 31.decembra vakarā un terorakts Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā 2016.gada decembrī.

Merkele pauda viedokli, ka gūti panākumi imigrantu integrēšanā darba tirgū un Vācijas sabiedrībā, bet uzsvēra, ka šis jautājums būs aktuāls arī turpmākajos gados.

"Migrācijas jautājums (..) nav pabeigts. Tā būs konstanta tēma 21.gadsimtā," sacīja Merkele.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu