Berlīnes policija izklīdina demonstrāciju pret Covid-19 izplatības apturēšanai noteiktajiem ierobežojumiem (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Berlīnes policija sestdien paziņojusi, ka izklīdina protesta demonstrāciju pret jaunā koronavīrusa izplatības apturēšanai noteiktajiem ierobežojumiem, jo protestētāji pārkāpuši šos noteikumus.

"Diemžēl mums nav citas iespējas: mēs vērsāmies pie demonstrantu vadības un paziņojām viņiem, ka policija šo pasākumu izklīdinās," liecina ieraksts Vācijas galvaspilsētas policijas tvitera kontā.

Norādīts, ka protestētāji nav ievērojuši drošu atstatumu cits no cita un lielākajai daļai no viņiem nav sejas aizsargmasku.

Organizācijas "Querdenken" (Nestandarta domāšana) iecerētajam gājienam un mītiņam bija pieteikušies kopumā 22 000 cilvēku. Pēc policijas aplēsēm, uz protesta akciju pilsētas centrā bija sapulcējušies aptuveni 18 000 cilvēku. Kārtības uzturēšanai piesaistīti 3000 policistu.

Pēc ilgas gaidīšanas un sarunām ar rīkotājiem policija paziņoja, ka demonstrāciju izklīdinās.

Dalībnieki turēja plakātus ar tekstiem "Apturiet koronavīrusa trakumu!" un "Izbeidziet koronavīrusa diktatūru!", ar aicinājumiem valdībai atkāpties un prasībām atcelt Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus. Pie Brandenburgas vārtiem, kur jau rīta pusē sākās pulcēšanās, bija redzama arī labējo ekstrēmistu simbolika.

Augusta sākumā līdzīgā demonstrācijā pie Brandenburgas vārtiem piedalījās aptuveni 20 000 cilvēki - gan galēji kreisie, gan labējie, gan sazvērestības teoriju piekritēji, kas arī pārkāpa Covid-19 dēļ noteiktās drošības prasības.

Šonedēļ Berlīnes varasiestādes paziņoja, ka aizliedz nedēļas nogalē plānotos protestus, jo pastāv bažas, ka to  dalībnieki neievēros prasības attiecībā uz distancēšanos.

Taču Berlīnes un Brandenburgas pavalsts Augstākā administratīvā tiesa naktī uz sestdienu paziņoja, ka minēto aizliegumu atceļ. Šis lēmums ir galīgs, bet tiesa norādījusi, ka demonstrācija var notikt tad, ja dalībnieki ievēro noteikumus, tai skaitā prasību ieturēt vismaz pusotra metra atstatumu cits no cita.

Saskaņā ar sestdien publiskotajiem Roberta Koha institūta (RKI) datiem aizvadītajā diennaktī konstatēti 1479 jauni inficēšanās gadījumi. Pēdējo dienu laikā šis rādītājs Vācijā ir stabilizējies.

Kopš pandēmijas sākuma Vācijā apstiprināti 240 986 inficēšanās gadījumi un no vīrusa izraisītās slimības Covid-19 miruši 9289 cilvēki.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu