Latvijas jaunie spīdvejisti izcīna bronzas medaļas Eiropas junioru komandu čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Latvijas jaunie spīdvejisti sestdien Lodzā izcīnīja bronzas medaļas Eiropas junioru komandu čempionātā.

Pēc 21 brauciena titulu ar 27 punktiem bija nodrošinājusi Polija, bet pa 21 punktam bija Dānijai un Latvijai, kas papildu braucienā cīnījās par sudraba medaļu.

Latviju pēdējā braucienā pārstāvēja Oļegs Mihailovs, bet Dānija cīņu par sudrabu uzticēja Madsam Hansenam. Pēc pirmā līkuma vadībā izvirzījās Mihailovs, kurš veiksmīgi aizstāvēja savu pozīciju, tomēr trešajā aplī Hansens pārņēma vadību un noturēja līdz finišam. Tādējādi sudrabu ieguva dāņi, bet bronzu - latvieši.

Latvijas komandā rezultatīvākais ar deviņiem punktiem bija Mihailovs, kurš pamatsacensībās uzvarēja visos trīs braucienos. Pa sešiem punktiem bija Ričardam Ansviesulim un Francim Gustam, bet bez punktiem palika Ernests Matjušonoks.

Polijas jaunie spīdvejisti Eiropas junioru komandu čempionātā triumfēja desmito reizi vēsturē.

Latvijas izlase aiz sevis atstāja tādas valstis kā Zviedriju, Čehiju un Slovākiju. Bez šīm sešām izlasēm uz starta izgāja arī komanda, kurā bija trīs dažādu Eiropas valstu spīdvejisti.

Rīta pusē Lodzā lija, un bija bažas, vai izdosies sagatavot trasi sacensībām, taču dienas otrajā pusē laikapstākļi uzlabojās. 

Nākamajā nedēļas nogalē Latvijas jaunie spīdvejisti Dānijā piedalīsies pasaules komandu čempionāta finālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu