Ierosināts kriminālprocess par liegumu realizēt vēlēšanu tiesības (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija.
Valsts policija. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts policija (VP) šodien ierosinājusi kriminālprocesu par gadījumu, kad kādai sievietei šodien ir liegts realizēt savas vēlēšanu tiesības, jo viņas paraksts par dalību vēlēšanās ir jau reģistrēts citā vēlēšanu dienā, pavēstīja VP pārstāve Simona Grāvīte.

Viņa atzīmēja, ka kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 90.panta. Kriminālprocess sākts par notikušo faktu.

Kopumā VP situāciju saistībā ar vēlēšanām vērtē kā mierīgu. Šodien policija arī sākusi vienu administratīvā pārkāpuma procesu par aģitācijas materiālu izvietošanu. Šajā gadījumā ir konstatēts, ka kāda persona Ķengaraga apkaimē dalījusi kādas partijas skrejlapas.

Ir arī sākts administratīvais process saistībā ar pašizolācijas neievērošanu. Šajā gadījumā vēlēšanu iecirkņa komisija, aizbraucot pie kāda vēlētāja, kurš pašizolācijas dēļ bija pieteicis vēlēšanu no dzīvesvietas, konstatēja, ka persona jau ir iepriekš nobalsojusi klātienē iecirknī, tādējādi neievērojot pašizolāciju.

Policija dienas laikā reaģēja gan uz saņemto informāciju, gan veica vēlēšanu iecirkņu apsekošanu. Tika saņemta atsevišķa informācija par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem, lielākoties pārbaudot šo informāciju, tā nav apstiprinājusies, bet vienā gadījumā ir sākta resoriskā pārbaude. Citi aģitācijas ierobežojumu vai sabiedriskās kārtības pārkāpumi līdz šim nav konstatēti.

Šoreiz Rīgas domes vēlēšanās var balsot jebkurā no 156 vēlēšanu iecirkņiem, taču, ja tas nav iecirknis, kurā vēlētājs reģistrēts, balsotājam ir jāieplāno laiks, kamēr izvēlētā iecirkņa pārstāvis sazināsies ar tā iecirkņa darbinieku, kura sarakstā vēlētājs sākotnēji ticis iekļauts.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu