Vēlēšanu iecirknī Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā par nederīgām atzīs, iespējams, 300 aploksnes (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas
Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas Foto: Oskars Lūsis, TVNET

97.vēlēšanu iecirknī, kas atrodas Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā neapzīmogotu aplokšņu dēļ par nederīgām atzīs, iespējams, 300 aploksnes, šodien preses konferencē žurnālistus informēja Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Viņš skaidroja, ka šajā iecirknī iedzīvotājiem tika izdalīts vesels iepakojums neapzīmogotu aplokšņu, kuras atzīs par nederīgām, kad sāks skaitīt balsis. Pēc iecirkņa darbinieku paustā, ir aizdomas, ka šo vēstuļu skaits esot 300.

Kokins minēja, ka likums nosaka, ka ja aploksne ir saplēsta vai bez iecirkņa zīmoga, tad tā uzskatāma par nederīgu. Viņš nemācēja teikt, kāpēc tāda situācija radusies, tomēr skaidroja, ka tas esot "cilvēciskais faktors".

Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs uzsvēra, ka tas ir vienīgais šāds konstatētais gadījums, kā arī atzina, ka šai sakarā neko vairs nevar darīt, jo fakts, ka aploksnes nav apzīmogotas tika konstatēts par vēlu.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās līdz plkst.20 bija nobalsojuši kopumā vismaz 163 014 vēlētāji jeb 38,57% no balsstiesīgajiem iedzīvotājiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CKV) publiskotā informācija.

Informācija par kopējo vēlētāju aktivitāti būs pieejama vēlāk.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu dienā durvis vēra 156 balsošanas iecirkņi. Šodien bija iespējams novēlēt līdz plkst.22. Pirms tam no 26.augusta līdz 28.augustam norisinājās iepriekšējā balsošana. Šoreiz rīdziniekiem bija iespēja balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī.

Rīgas domes vēlēšanām iesniegti 15 kandidātu saraksti, un uz iekļūšanu Rīgas domē kopumā pretendēja 707 kandidāti.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu