Hamiltons izcīna drošu uzvaru Beļģijas "Grand Prix"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons
Luiss Hamiltons Foto: Reuters/ScanPix

Seškārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons ("Mercedes") svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) sezonas septītajā posmā - Beļģijas "Grand Prix".

Hamiltons svētdien izcīnīja savu 89.uzvaru karjerā, tikai par diviem panākumiem atpaliekot no Mihaela Šūmahera rekorda. Viņš uzvarējis četrās no pēdējām piecām sacīkstēm.

Britu pilots sacīksti sāka no "pole-position" un līderpozīciju noturēja visa brauciena garumā. Otro vietu izcīnīja viņa komandas biedrs Valteri Botass un trešais bija Makss Verstapens ("Red Bull"), arī viņiem savas pozīcijas nemainot.

Savu kvalifikācijā izcīnīto vietu nemainīja arī Daniels Rikjardo ("Renault"), kurš palika uzreiz aiz goda pjedestāla, taču tika pie papildu punkta par ātrāko apli. Tālāk sekoja Estebans Okons ("Renault"), kuram sacensību gaitā izdevās pabraukt garām Aleksandram Albonam ("Red Bull").

Septīto vietu ieņēma Lendo Noriss ("McLaren"), astotais bija Pjērs Gaslī ("Alpha Tauri"), devīto vietu ieņēma Lenss Strols, bet kā pēdējais pie punkta tika Serhio Peress (abi - "Racing Point").

Pēc septiņiem aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā līderis ar 157 punktiem ir Hamiltons, 110 punkti ir Verstapenam, bet Botass seko ar 107 punktiem. Ceturtajā pozīcijā ar 48 punktiem Albons.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu