Krievijas opozicionārs piedzīvojis uzbrukumu (7)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram/realzhukov

Krievijā uzbrukumu piedzīvojis Jegors Žukovs - students, kuram pēc 2019.gada protestiem Maskavā tika piespriests trīs gadu nosacīts sods par "YouTube" video publicēšanu, vēsta BBC Krievijas ziņu dienests.

Žukovu aizturēja 2019.gada 2.augustā aizdomās par piedalīšanos "masu nekārtībās", kā Krievijas varasiestādes dēvē 27.jūlijā Maskavā notikušās nesankcionētās opozīcijas akcijas par brīvām vēlēšanām.

3.septembrī apsūdzības par piedalīšanos "masu nekārtībās" tika atsauktas, bet izvirzītas apsūdzības "ekstrēmismā". 

Svētdienas vakarā 21 gadu vecajam Žukovam pie viņa dzīvesvietas Maskavā uzbruka divi vīrieši, kuru identitāte nav zināma. Pašlaik Žukovs atrodas slimnīcā; ir aizdomas par smadzeņu satricinājumu un smadzeņu traumu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Егор Жуков (@realzhukov) on

Maskavā par Žukova piekaušanu ierosināta krimināllieta, ziņo portāls "Meduza".

Neilgi pirms tam Žukovs paziņoja, ka īsi pēc uzņemšanas esot ticis atskaitīts no Ekonomikas augstskolas maģistrantūras. Augstskolas pārstāvji viņam esot atzinušies, ka viņš mācībām netika pielaists pēc "rīkojuma no augšas". 

Žukovs ir blogeris, kurš darbojas "YouTube" kanālā "Žukova blogs". Tiesa aizliegusi Žukovam turpmākos divus gadus veidot saturu savam kanālam. Jaunu saturu platformā ievieto Žukova komanda.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu