Staķis mēģinās jauno Rīgas domes koalīciju veidot no četrām frakcijām (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

 Jauno Rīgas domes koalīciju mēģinās veidot no četrām frakcijām, pēc partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) kopīgā saraksta deputātu un partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) politiķu tikšanās pastāstīja APP mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis.

Tikšanās laikā politiķi vienojās virzīties uz četru frakciju koalīciju, ko Staķis nodēvēja par "pārmaiņu koalīciju Rīgas domē", tajā aicinot APP, JV, Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības un Jaunās konservatīvās partijas deputātus.

 Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās visvairāk balsu ir ieguvis "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) apvienotais saraksts, kuram seko "Saskaņa" un "Jaunā vienotība", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtā informācija, apkopojot balsis no visiem 156 iecirkņiem.

Provizoriskie rezultāti liecina, ka Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. APP saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, "Saskaņa" iegūs 12 domnieku krēslus, "Jaunā Vienotība" - desmit, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts - septiņus, "Gods kalpot Rīgai" piecus, bet Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija - katra pa četrām deputātu vietām.

Pirmās sarunas notika starp "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) saraksta un "Jaunās vienotības" pārstāvjiem, kurām plkst.13 sekoja APP tikšanās ar Jauno konservatīvo partiju.

"Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības pārstāvji uz sarunu aicināti plkst.15.

No APP sarunās piedalās Mārtiņš Staķis, Mārtiņš Kossovičs un Viesturs Zeps.

APP saraksta līderis iepriekš aģentūrai LETA teica, ka koalīcija jāveido visām valdības koalīciju veidojošajām partijām, kuras ir iekļuvušas Rīgas domē - APP, "Jaunā vienotība", "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotajam sarakstam un Jaunajai konservatīvajai partijai. Viņš uzskata, ka koalīcijai jābūt pēc iespējas plašākai, lai varētu nodrošināt stabilu darbu un atvieglotu sarežģītu lēmumu pieņemšanu.

Savukārt iepriekšējās Rīgas domes koalīcijas partijām būšot jāpaliek opozīcijā, atzina Staķis.

Foto: "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" pārstāvji tiekas ar "Jauno vienotību"

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu