Sāk vairākus administratīvos procesus par protestēšanu pret koku izciršanu Teikā (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Protests pret "Marsa parka" izzāģēšanu
Foto: Protests pret "Marsa parka" izzāģēšanu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts policija (VP) šodien sākusi vairākus administratīvos procesus par nesankcionēto protesta akciju pret koku izciršanu Valsts drošības dienesta (VDD) topošās ēkas atrašanās vietā.

VP preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA pastāstīja, ka policija šorīt, reaģējot uz saņemto informāciju par iespējamu sabiedriskās kārtības un ceļu satiksmes traucēšanu, ieradās notikuma vietā Brīvības ielā.

Ņemot vērā, ka personas brīžiem dažādos veidos apzināti kavēja un bloķēja satiksmi, atrodoties uz gājēju pārejas pie sarkanās gaismas, notikuma vietā policisti sāka ceļu satiksmes regulēšanu, tostarp uz brīdi arī ierobežojot gājēju kustību pār pārejām.

Tāpat tika uzraudzīts, lai tiek ievērota un nodrošināta sabiedriskā kārtība un drošība.

Neviena persona līdz šim nav aizturēta.

Saistībā ar iepriekš minēto patlaban sākti administratīvie procesi, kuros pārbaudīs faktus un skaidros apstākļus.

Tikmēr VDD apliecināja, ka teritorijas atbrīvošana no kokiem un krūmiem norisinās atbilstoši iepriekš noteiktajam darbu veikšanas kalendārajam grafikam.

Jau ziņots, ka Rīgā, bijušā velotreka "Marss" vietā, plānots būvēt jaunu ēku VDD vajadzībām, tādējādi varētu nebūt lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku.

Šorīt pirms darbdienas sākuma, bijušā velotreka "Marss" teritorijā ieradās tehnika un koku zāģētāji.

Policija šodien izklīdināja aptuveni 20 "Marsa parka" aizstāvjus, kuri, protestējot pret koku izzāģēšanu bijušā velotreka teritorijā, traucēja satiksmi uz Brīvības gatves. Strādnieki turpina attīrīt teritoriju no kokiem un krūmiem.

VDD šodien paziņoja, ka bijušā velotreka "Marss" vietā norisinās plānotie būvlaukuma sagatavošanas darbi celtniecības sākšanai un kopumā tiks nocirsti 44 no teritorijā esošajiem kokiem.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) paziņoja, ka teritorijā tikšot maksimāli saglabāti esošie koki - tiks saglabāti vismaz 25 koki, tai skaitā ozols un liepu stādījuma rinda gar Ropažu ielu, kā arī plānoti papildus apzaļumošanas pasākumi.

Saglabātie koki tiks pielāgoti jaunajiem apstākļiem, tādējādi šobrīd nekopto koku izskats būtiski uzlabosies, tiks vairota drošība apkārtējai videi un pagarināts koku mūžs.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu