Staķim nav plāna palielināt Rīgas vicemēru amatu skaitu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

"Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) kopīgā saraksta Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis neplāno palielināt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku skaitu.

Staķis pēc tikšanās ar "Jauno vienotību" (JV) un Jauno konservatīvo partiju (JKP) žurnālistiem teica, ka viņš neredz nepieciešamību palielināt vicemēra amatu skaitu. 

Pašlaik Rīgas domes nolikums paredz, ka Rīgas domes priekšsēdētājam ir divi vietnieki. Līdz ar to katram APP sadarbības partnerim jaunajā koalīcijā varētu netikt vicemēra krēsls. Pašvaldības politiķiem gan ir visai brīvas iespējas nolikumu mainīt un vicemēru skaitu palielināt vai samazināt.

Deputātu skaita ziņā mazākā potenciālā koalīcijas partnera JKP pārstāve Linda Ozola pēc tikšanās uzsvēra, ka vēl nav runāts par amatiem, bet svarīgākais ir vienoties par darāmajiem darbiem.

Savukārt JV pārstāvis Vilnis Ķirsis piekrita Staķa teiktajam, ka vēl vienu vicemēra amatu izveidot nav nepieciešams.

Jau ziņots, ka jauno Rīgas domes koalīciju mēģinās veidot no četrām frakcijām - APP, JV, Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības un JKP. Šiem spēkiem Rīgas domē būs 18, desmit, septiņas un četras vietas, kopā veidojot 39 balsis no 60.

Foto: "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" pārstāvji tiekas ar "Jauno vienotību"

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu