Brazīlija īsteno vēsturē vērienīgāko narkobiznesa apkarošanas operāciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Brazīlijas policija dedzina narkotiku laboratoriju mežā
Brazīlijas policija dedzina narkotiku laboratoriju mežā Foto: AP/Scanpix

​Brazīlijas policija pirmdien īstenojusi līdzšinējā vēsturē vērienīgāko narkobiznesa apkarošanas operāciju pret valsts lielāko noziedzīgo grupējumu "Pirmā galvaspilsētas pavēlniecība" (PCC), pavēstīja federālā policija.

Operācijā iesaistīti vairāk nekā 1000 policistu, un tās mērķis bija aizturēt 422 aizdomās turamos, veikt kratīšanu 201 īpašumā 19 pavalstīs.

Operācija bija vērsta pret Sanpaulu bāzētās bandas finanšu infrastruktūru, bloķējot banku depozītus 46,6 miljonu dolāru vērtībā, kā arī konfiscējot 1,1 miljonu dolāru skaidrā naudā, teikts paziņojumā.

Kā pavēstīja izmeklētāji, viņi apzinājuši tīklu, kas bijis atbildīgs par bandas narkobiznesa peļņas atmazgāšanu, sekojot naudai, kas maksāta apcietinātajiem 210 bandas locekļiem.

Maksājumi veikti par "augstiem amatiem noziedzīgajā organizācijā" un pavēļu īstenošanu, arī valsts amatpersonu slepkavībām.

1993.gadā dibinātajā PCC ir vairāk nekā 30 000 biedru, liecina aplēses.

Tā darbojas Brazīlijas lielākajā daļā, kā arī ir iesaistīta starptautiskajā narkotiku tirdzniecībā ar Eiropu, Āfriku un Āziju.

Bandas kari par teritorijām dažkārt izvērsušies brutālā vardarbībā,

arī 2006.gada noziedzības vilnī, kad bandas locekļi uzbruka simtiem policijas nodaļu un patrulēšanas auto.

Uzbrukumos dzīvību zaudēja 90 cilvēki. Bandītu aktivizēšanos izraisīja plāni pārvietot apcietināto PCC līderi un vairākus simtus bandas locekļu uz stingrā režīma cietumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu