ASV uzliek veto ANO rezolūcijai par ārvalstu teroristiem (7)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV pirmdien uzlika veto ANO Drošības padomes rezolūcijas projektam par ārvalstu teroristu kaujinieku vajāšanu, rehabilitāciju un reintegrāciju, jo tajā nebija pieminēta repatriācija.

Pārējās 14 Drošības padomes dalībvalstis nobalsoja par Indonēzijas ierosināto rezolūcijas projektu.

ASV vēstniece ANO Kellija Krafta sacīja, ka šis projekts "bija sliktāks par nekādu rezolūciju vispār", jo tajā nebija ietverta atsauce uz Sīrijā un Irākā aizturēto ārvalstu kaujinieku repatriāciju uz viņu izcelsmes vai pilsonības valstīm.

"Savienotās Valstis šai ziņā rāda piemēru, atvedot atpakaļ mūsu pilsoņus un viņus tiesājot, kad tas ir piemēroti. Visām valstīm vajag uzņemties atbildību par saviem pilsoņiem, kuri iesaistās terorismā," teikts Kraftas paziņojumā.

Krafta sacīja, ka "ārvalstu teroristu kaujinieku atstāšana, ļaujot viņiem plānot bēgšanu no ierobežotas aizturēšanas vietām, un viņu ģimeņu locekļu pamešana ciešanām nometnēs" ir radījusi "acīmredzamas izaugsmes vietas "Islāma valsts" kaujinieku nākamajai paaudzei". 

"Savienotās Valstis nepiedalīsies tik ciniskā un apzināti nevērīgā farsā," sacīja vēstniece.

Lielbritānija un citas Eiropas valstis dod priekšroku savu pilsoņu tiesāšanai ārvalstis, kur viņi izdarījuši terorisma noziegumus.

Vašingtonas veto vēlreiz uzsvēra ASV izolētību ANO Drošības padomē, kas pagājušonedēļ noraidīja ASV centienus pagarināt starptautiskās sankcijas pret Irānu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu