Nedēļas nogalē 17. starptautiskais "Kremerata Baltica" festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Kremerata Baltica"
"Kremerata Baltica" Foto: publicitātes

12. un 13. septembrī Dzintaru koncertzālē norisināsies 17. starptautiskais "Kremerata Baltica" festivāls, kas šogad veltīts izcilā skaņraža Ludviga van Bēthovena 250 gadu jubilejai. Līdzās pasaulslavenajam vijolniekam Gidonam Krēmeram un izcilajiem kamerorķestra mūziķiem festivāla koncertos būs iespēja tikties ar pianistu Georgiju Osokinu, vijolnieku Hugo Tičati, mecosoprānu Lusianu Mančīni un čellisti Giedri Dirvanauskaiti.

12. septembra koncerts būs kamermūzikas vakars ar pašu Krēmeru pie diriģenta pults. Viņam pievienosies "Kremerata Baltica" rezidējošais mākslinieks, pianists Georgijs Osokins, kā arī orķestra čellu grupas koncertmeistare Dirvanauskaite un "Kremerata Baltica" stīgu kvintets, kura sastāvā muzicē Stella Zaķe, Zane Kalniņa, Jevgeņija Frolova, Marta Rācene un Pēteris Čirkšis.

Programmā skanēs Rietumeiropas klasiķi - vācu komponista Roberta Šūmaņa "Trešā sonāte vijolei un klavierēm", vācu komponista Fēliksa Mendelszona "Otrais stīgu kvintets" un van Bēthovena "Trīskāršais koncerts vijolei, čellam un klavierēm".

Savukārt 13. septembra koncertā līdzās maestro Krēmeram un orķestra rezidējošajam māksliniekam pianistam Georgijam Osokinam, gaidāmi īpaši viesi - vijolnieks Hugo Tičiati, kurš jau vairākkārt atskaņojis latviešu komponistu skaņdarbus, un mecosoprāns Lusiana Mančīni. Čīliešu - zviedru dziedātāja ir senās mūzikas interprete, koncertējusi ar slaveniem senās mūzikas ansambļiem, piemēram, Freiburgas baroka orķestri un "L’Arpeggiata".

Par godu van Bēthovena 250 gadu jubilejai koncertā dzirdēsim divus viņa skaņdarbus - "Ceturto klavierkoncertu" un "15. stīgu kvartetu".

Gidons Krēmers
Gidons Krēmers Foto: publicitātes

Koncerta programmā gaidāmi arī divi pasaules pirmatskaņojumi - lietuviešu pianists un laikmetīgās mūzikas entuziasts Andrius Žlabis radījis jaundarbu Krēmeram un "Kremerata Baltica" ar nosaukumu "Kaleidoscope of the Lost Time", toties latviešu komponists Arturs Maskats skaņās darinājis Emīlijas Dikinsones dzejas rindas koncertā "Vasaras sapņi" balsij, vijolei un kamerorķestrim. Šis ir starptautisks kopdarbs - orķestrim "Kremerata Baltica" sadarbībā ar Zviedrijas ansambli "O/Modernt", kas būs nākamie "Vasaras sapņu" izpildītāji.

Biļetes uz festivālu pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā "bilesuparadize.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu