Skatītāji atgriežas kinoteātros. "Tenet" - skatītākā filma nedēļas nogalē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tenet"
"Tenet" Foto: kadrs no filmas

Skatītāji sāk atgriezties kinoteātros, kur šajā nedēļas nogalē skatītākā filma bijusi režisora Kristofera Nolana "Tenet". Spiegu trilleri pirmajās filmas izrādīšanas dienās kopš 26. augusta Latvijā noskatījušies jau 6791 skatītājs. 

Tas ir lielākais kādas filmas apmeklējums pirmajā nedēļā, kopš kinoteātri atsākuši darbu pēc Covid-19 izraisītās krīzes.

Neskatoties uz vīrusa dēļ ieviestajiem ierobežojumiem, filmas panākumi Latvijā un pasaulē pārspējuši gaidīto, filma ar Džonu Deividu Vašingtonu galvenajā lomā ir attaisnojusi uz to liktās cerības par apmeklētāju atgriešanos kinozālēs.

Igaunijā, kur notikusi liela daļa filmas uzņemšanas, "Tenet" kļuvusi par visu laiku skatītāko filmu pirmajā nedēļas nogalē. Pārspējot visus līdzšinējos rekordus, tur filmu noskatījušies vairāk nekā 53 tūkstoši skatītāju.

"Tenet" šajā nedēļas nogalē startēja lielā daļa Eiropas, kopumā 41 valstī, bet nākamajā nedēļā uz lielajiem ekrāniem to sagaidīs skatītāji ASV, Krievijā un Ķīnā. Filmas pasaules pirmizrāde sākotnēji bija paredzēta šā gada jūlijā, bet, Covid-19 vīrusam izplatoties visā pasaulē, vairākkārt tika pārcelta.

Par filmu

Bruņojies tikai ar vienu vārdu "Tenet", filmas galvenais varonis dodas cīņā, lai novērstu Trešo pasaules karu. Viņa misija ved cauri krēslainajiem starptautiskās spiegošanas koridoriem, un atklājas, ka tā pārkāpj esošā laika rāmjus. Tā nav ceļošana laikā. Tā ir inversija.

"Tenet" reklāmas plakāts ASV
"Tenet" reklāmas plakāts ASV Foto: Anthony McCartney/AP

Kristofera Nolana jaunās asa sižeta spiegu filmas "Tenet" starptautiskajā zvaigžņu sastāvā – Džons Deivids Vašingtons ("Melnais KKKlanmens") Roberts Patinsons ("Krēslas" sāga, "Karte uz zvaigznēm"), Elizabete Debiki ("Lielais Getsbijs"), Himešs Patels ("Vakardien"), Ārons Teilors-Džonsons ("Godzilla"), Maikls Keins ("Krāpšanas ilūzija") un Kenets Brana ("Denkerka"). Filmēšana notikusi septiņās valstīs, tostarp Igaunijā.

Filmas reklāmas rullītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu