Oktobrī notiks "ZE (ne)KINO" īsfilmu festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"ZE (ne)KINO" īsfilmu festivāls
"ZE (ne)KINO" īsfilmu festivāls Foto: publicitātes

Rīgā, alus brūvkrogā "Ziemeļu enkurs" notiks pirmais "ZE (ne)KINO" festivāls, kurā piedalīties var jebkurš pilngadību sasniedzis interesents.

Ideja par amatieru īsfilmu festivāla/konkursa rīkošanu radās šovasar, ilustratoram un animatoram Harijam Grundmanim satiekoties ar "Ziemeļu enkura" komandu.

Harijs Grundmanis: "Esmu biežs viesis “Ziemeļu enkurā” un zinu, ka brūža komanda ir gan filmu, gan mūzikas cienītāji, kas ar savu radošo pieeju rīko dažādus pasākumus, koncertus un filmu vakarus. Tā nu vārds pa vārdam pie pāris alus kausiem, un nolēmām kopā mesties nelielā radošā eksperimentā un uzrīkot īsfilmu konkursu! Pamatdoma ir pavisam vienkārša: ja tu jau tagad nodarbojies ar filmu un satura radīšanu, piesakies un iesūti savu īsfilmu mums. Ja vēl nekad nav sanācis to darīt, tad ņem telefonu vai kameru un uzfilmē savu pirmo (ne)kino darbu! Varbūt tas būs pirmais solis pretī jaunai karjerai vai hobijam? Galvenais – ja tas interesē, ņem un piedalies, un varbūt laimēsi naudas balvu un citus labumus. Kā jau īstam festivālam pienākas, visus iesniegtos darbus vērtēs profesionāla žūrija."

Harijs Grundmanis
Harijs Grundmanis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Žūrijā būs kino un operas režisore Laura Groza, aktrise Anta Aizupe, kino režisors Lauris Ābele un kino eksperts Sergejs Timoņins. Visas iesniegtās īsfilmas tiks demonstrētas festivāla noslēguma pasākumā 10. oktobrī krogā, Rīgā, Matīsa ielā 8.

"Tiks vērtēts saturs, inovācijas, radošums, bet ne tas, kuram labāks “Hollywood-look”. Tāpēc izpaudies, kā vēlies," piebilst Harijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu