Losandželosā izceļas protesti pēc kārtējās afroamerikāņa nāves aizturēšanas laikā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Protestētāji otrdien Losandželosā pieprasīja atbildes no likumsargiem saistībā ar kāda melnādainā iedzīvotāja nāvi, kas dienu iepriekš zaudējis dzīvību vardarbīgā konfrontācijā ar policiju.

29 gadus vecais Dīžons Kizijs braucis ar velosipēdu, kad policisti par satiksmes noteikumu pārkāpumu mēģināja viņu aizturēt, teikts šerifa departamenta paziņojumā.

Kizijs bēdzis, tad iesitis policistam pa seju, vienlaikus vīrietim izkritis drēbju sainis, kas viņam bijis līdzi.

"Šerifa vietnieki pamanīja, ka drēbēs, ko viņš nometa, bija melna pusautomātiska pistole, un tajā brīdī notika šaušana, kurā bija iesaistīti šerifa vietnieki," žurnālistiem sacīja Losandželosas apgabala Šerifa departamenta leitnants Brendons Dīns.

Drīz pēc šīs konfrontācijas notikuma vietā sapulcējās vairāk nekā 100 cilvēku, kas pieprasīja atbildes.

Neliela grupa incidenta vietā pulcējās atkal otrdienas vakarā un devās miermīlīgā demonstrācijā uz netālo šerifa iecirkni. Debesīs riņķoja policijas helikopters.

Protestētāji nesa plakātu "Apturiet policistus slepkavas".

ASV pēdējos mēnešos pieredzējušas plašus protestus pret rasismu un policijas brutalitāti, kas sākās pēc afroamerikāņa Džordža Floida nāves Mineapolisā 25.maijā policijas aizturēšanas gaitā. Daudzviet līdzās protestiem notika ASV sen nepieredzēta vēriena nekārtības, grautiņi, veikalu izlaupīšanas, ēku dedzināšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu