VID konstatējis vairāk nekā 14 500 litru nelegāla alkohola (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde, konstatējot vairāk nekā 14 500 litru nelegālā alkohola, augustā novērsusi valstij zaudējumus 60 000 eiro apmērā.

Kriminālprocess sākts par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā. Par aizdomās turētām atzītas trīs personas.

Kriminālprocesā VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki Rīgā veica septiņas kratīšanas aizdomās turēto personu dzīvesvietās, automobiļos, un kādā teritorijā esošā garāžā un noliktavā.

Kratīšanu laikā izņemti 14 519 litri alkohola bez akcīzes markām - degvīns "Mara" un "Carat Vodka Limited Edition", rums "Caribba Blanco" un vīns "Arko", kā arī skaidra nauda 5945 eiro apmērā, akcīzes markas, 2800 cigarešu "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes markām, grāmatvedības dokumenti, spiedogi, datori, mobilie telefoni, SIM kartes un citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Gadījumā, ja izņemtie alkoholiskie dzērieni būtu nonākuši brīvā apritē tirgū, valsts budžetā netiktu nomaksāts akcīzes nodoklis 60 000 eiro apmērā.

Kriminālprocess sākts 2019.gada decembrī pēc Krimināllikuma 221.2 panta trešā daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā. Trīs personas atzītas par aizdomās turētām, un tām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma 19.pantam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu