Kazakeviča debijā Latvijas izlase dosies cīņā UEFA Nāciju līgā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārcis Ošs un Antonijs Černomordijs
Mārcis Ošs un Antonijs Černomordijs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase ceturtdien Rīgā, "Daugavas stadionā", savā laukumā UEFA Nāciju līgas spēlē uzņems Andoras valstsvienību.

Debiju pie Latvijas izlases vadības grožiem piedzīvos komandas jaunais galvenais treneris Dainis Kazakevičs. Mača sākums paredzēts plkst. 19.00.

Spēle notiks bez skatītāju klātbūtnes stadionā. Maču tiešraidē translēs televīzijas kanālā TV6.

Latvijas un Andoras izlases savā starpā spēkojušās 7 reizes. Latvijai ir 5 uzvaras, 2 mači noslēgušies neizšķirti. Gūto vārtu attiecība ir 14:1.

Iepriekšējās divas savstarpējās spēles notika 2018. gadā. Abi mači risinājās UEFA Nāciju līgas ietvaros un noslēdzās ar neizšķirtu 0:0.

Latvijas izlase savu iepriekšējo maču aizvadīja pērn rudenī, savā laukumā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē negaidīti pārspējot Austrijas valstsvienību ar 1:0.

Latvijas valstsvienībai panākums pret Austriju bija 400. spēle vēsturē, taču iepriekšējos 17 mačus pēc kārtas mūsu futbolistiem nebija izdevies uzvarēt - piedzīvoti 12 zaudējumi un 5 neizšķirti.

Latvija spēlēs UEFA Nāciju līgas vājākajā jeb D divīzijā, kurā komandas vēl sadalītas 2 grupās. Nākamā spēle būs svētdien izbraukumā pret Maltu. Vēl D divīzijas 1. grupā spēlēs arī Fēru salas.

Savukārt D divīzijas 2. grupā savā starpā spēkosies pundurvalstis Sanmarīno, Lihtenšteina un Gibraltārs. D divīzijā spēlē Eiropas vājākās futbola izlases.

UEFA Nāciju līgas D divīzijas pirmās grupas uzvarētāja nodrošinās vietu nākamās sezonas C divīzijā jeb pēc spēka trešajā līmenī.

Kazakevičs uz septembra spēlēm uzaicinājis 24 kandidātus, starp kuriem ir seši spēlētāji, kuri Latvijas izlasē vēl nav spēlējuši - Roberts Ozols, Dāvis Ošs, Elvis Stuglis, Krišs Kārkliņš, Vladislavs Sorokins un Alvis Jaunzems.

Valstsvienības galvenais treneris uzsver, ka spēlētājiem izlasē jābūt motivētiem un ar vēlmi aizstāvēt Latvijas godu, jābūt valstsvienības līmeņa prasībām atbilstošai meistarībai un jāspēj iekļauties kolektīvā un jāievēro disciplīnā.

"Pēdējais pusgads bijis sarežģīts laiks. Ir liels saviļņojums, jo esam jauna ceļa sākumā. Tiek veidota jauna komanda ar jaunu redzējumu. 24 puišiem gribam uzticēties un veidot līderu kodolu. Mūsu mērķis ir koncentrēties katrai spēle un izdarīt maksimālo, lai iegūtu trīs punktus. Gribam iegūt stabilitāti, kam jāatainojas arī rezultātos. Mums ir visaugstākie mērķi, cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē," teica Kazakevičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu