Krievija pieprasījusi no Vācijas Navaļnija analīžu rezultātus (8)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas tiesībsargājošās iestādes vērsušās Vācijas Tieslietu ministrijā, prasot informāciju par opozicionāra Alekseja Navaļnija ārstēšanu un analīžu rezultātiem, vēsta BBC Krievijas ziņu dienests.

20.augustā, dodoties no Tomskas atpakaļ uz Maskavu, Navaļnijam lidmašīnā palika slikti. Pēc ārkārtas nosēšanās Omskā viņš bezsamaņā tika nogādāts slimnīcā. Krievijas mediķi vairākas dienas neļāva Navaļniju transportēt, taču beigu beigās viņš tika transportēts uz "Charite" klīniku Vācijā. 

Medijs RBK publicējis Krievijas nosūtītās prasības kopiju. Kā tās iesniedzēji norādīta Krievijas Ģenerālprokuratūra un Iekšlietu ministrijas transporta spārns Sibīrijā.

Tajā aprakstīta Krievijā veiktās sākotnējās izmeklēšanas gaita - esot konfiscēti vairāk nekā 100 priekšmeti, izmeklēti drošības kameru ieraksti un nozīmētas vairāk nekā 20 ekspertīzes.

Ģenerālprokuratūra norāda, ka pagaidām neesot gūts apstiprinājums, ka notikušajam pamatā ir kādas tīšas darbības.

Tikmēr otra iestāde pieprasa informāciju par Navaļnija ārstēšanas gaitu, kā arī asins un urīna analīžu rezultātus

no paraugiem, kas tika ievākti, kad Navaļnijs no Krievijas tika atvests uz privātklīniku Vācijā.

Vācijas federālā prokuratūra ir sniegusi atbildi uz "RIA Novosti" jautājumu par to, vai saistībā ar Navaļniju Vācijā tiks sākta izmeklēšana. Vācijas prokuratūra atbildēja, ka, neskaitot īpašus izņēmumus, nesniedz informāciju par to, vai saistībā ar konkrētiem cilvēkiem vai notikumiem ir veikta izmeklēšana. Taču prokuratūra uzsvēra, ka regulāri informē sabiedrību par izmeklēšanām, ja izdarīti aresti vai piespriesti sodi, kā arī tad, ja veiktas liela mēroga kratīšanas.

Pirmajā "Charite" sniegtajā paziņojumā bija teikts, ka mediķi Navaļnija organismā konstatējuši holinesterāzes inhibitoru grupas vielu - tādas satur ne tikai vairāki medikamenti, bet arī pesticīdi un nervu indes. Navaļnijs tiek ārstēts ar preparātu atropīnu. 

Foto: Navaļniju transportē uz "Charite" klīniku Berlīnē

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu