Zināmi darbi, kas nominēti Dzejas dienas balvai

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Kļuvis zināms, ka "Dzejas dienas 2020" balvai nominēts Elvīras Blomas krājums "Izdzēstie attēli" (Orbīta, 2020), Krišjāņa Zeļģa "Skaistuma klātbūtne" ("Neputns", 2020), Raimonda Ķirķa "Kartes" ("Neputns", 2019) un Jāņa Hvoinska "Mūza no pilsētas N." ("Neputns", 2019).

Tāpat balvai nominēts Čārlza Bukovska "Kodiens" ("Neputns", 2020), ko sastādījis un no angļu valodas atdzejojis Jānis Elsbergs, un Osipa Mandelštama "Dzeja" ("Neputns", 2019), ko sastādījis un no krievu valodas atdzejojis Einārs Pelšs.

“Kodiens”
“Kodiens” Foto: @neputns

Kā pavēstīja pasākuma organizatoru pārstāve Signe Viška, Dzejas dienu balvu pasniegs Dzejas dienu noslēguma pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 13. septembrī plkst.15.

Latvijā jau 55. reizi norisināsies Dzejas dienas. Rīgā tās tiks atzīmētas ar vērienīgu starptautisku dzejas festivālu "Dzejas dienas 2020", kas no 4.s eptembra līdz 13.septembrim pulcēs gan pašmāju dzejniekus un atdzejotājus, gan autorus no kaimiņvalstīm.

Šo piektdien Dzejas dienu vēstniecībā, mākslas centrā "Noass" uz AB dambja, atklās festivālu "Dzejas dienas 2020". Pēc Viškas stāstītā, festivāla centrālajā programmā Rīgā ieplānoti vairāk nekā 30 pasākumi - dzejas lasījumi un performances, dzejai veltītas diskusijas un pat stāvizrādes.

Ieeja visos festivāla pasākumos ir bez maksas, un gaidīts ir ikviens interesents. Starptautisko noti festivāla programmā šogad iekrāsos kaimiņi no Baltijas valstīm - dzejnieki Aistis Žekevičius, Dovile Kuzminskaite, Eugenijs Ališanka no Lietuvas un Elo Vīdinga, Trīna Paja un Kristians Haljaks no Igaunijas, norādīja Viška.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu