Autovadītājs ar neticamām pasakām cenšas izbēgt no soda; tas neizdodas (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) patruļekipāžas uzmanību aizvadītās sestdienas, 29.augusta, pievakarē piesaistīja netālu no Dzelzceļa tilta vairākas dienas pamests auto un pēc brīža arī kāds Peugeot automobilis, kura vadītājs izpildīja dīvainus manevrus. 

RPP darbinieki bija piestājuši pie stāvvietas Maskavas ielas sākumā, jo tur jau ilgāku laiku stāv pamests auto. Noskaidrot tā piederību likuma sargiem neizdevās, jo uz Maskavas ielas lielā ātrumā nogriezās un tieši policistu dienesta mašīnas priekšā apstājās kāds Peugeot automobilis.

Iesāktos darbus atstājot vēlākam laikam, pašvaldības policisti devās pie dīvainā auto noskaidrot, vai ar vadītāju viss ir kārtībā. Izrādījās, ka nav. Gados jaunais vīrietis policistiem jau ar pirmajiem vārdiem sāka "pūst pīlītes". Vispirms viņš stāstīja, ka palicis slikti ar sirdi, satumsis acu priekšā, tādēļ viņš nogriezies. Jautāts, kur steidzas un vai lieto jelkāda veida medikamentus, vīrietis apgalvoja, ka lietojot korvalolu un esot ceļā pie brāļa uz slimnīcu. Savukārt steidzies viņš tādēļ, ka brālis Viļņā iekļuvis avārijā un nupat pārvests uz reanimāciju Gaiļezerā.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Lai cik mērķtiecīgi Peugeot vadītājs centās "saduļķot ūdeņus", policisti viņa stāstītajam īsti nenoticēja un ātri vien datu bāzē noskaidroja, ka vīrietim nav nedz brāļa, nedz arī auto vadīšanas tiesību. Mirkli vēlāk, jaunietim pārcilājot personīgās mantas, policistu uzmanību piesaistīja arī kāds maisiņš. Dīvainais jauneklis teica, ka tajā esot mātes sagatavotā piparmētru tēja, pat piedāvājot paostīt, tomēr arī tie izrādījās meli. Vielām gan bija augu valsts izcelsme un tās mirkli iepriekš bija iegādātas personīgas lietošanas nolūkā, taču ar piparmētrām tām bija maz kopīga.

Tādēļ RPP darbinieki uz notikuma vietu izsauca ne tikai Ceļu policijas, bet arī Valsts policijas darbiniekus un vadītāju nodeva viņu rīcībā lietas apstākļu tālākai noskaidrošanai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu