Leģenda apstiprinājusies: Beļģijā strūklakā atrod bijušā mēra sirdi (3)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Atjaunošanas darbu laikā apstiprinājusies Beļģijas pilsētā Vervjē klīstošā leģenda, ka tās pirmais mērs tik ļoti mīlējis šo vietu, ka viņa sirds pēc nāves esot iecementēta strūklakā.

Pjērs Dāvids 1830.gadā, pavisam neilgi pēc Beļģijas neatkarības pasludināšanas, tika iecelts par Vervjē pašvaldības vadītāju. Deviņus gadus vēlāk viņš zaudēja dzīvību negadījumā.

Leģenda vēsta, ka Dāvids pilsētā esot bijis tik ļoti mīlēts, ka pēc viņa nāves nolemts mēra sirdi iemūrēt viņam par godu uzceltā strūklakā. Tā tika pabeigta 1883.gadā.

Šī gada augustā strādnieki remontdarbu laikā kādā strūklakas nodalījumā atrada metāla kasti, uz kuras bija rakstīts: "Pjēra Dāvida sirds ar skumjām tika ievietota piemineklī 1883.gada 25.jūnijā."

Vervjē amatpersonas sacīja, ka neesot atvērušas kasti, "izrādot cieņu mirušajam un viņa ģimenei". Taču kaste līdz 20.septembrim izlikta apskatei Vervjē Lietišķās mākslas muzejā, kur izveidota izstāde par Dāvida dzīvi un sasniegumiem.

[ CHANTIER VILLE CONVIVIALE - Restauration de la fontaine David - Une étonnante découverte ! ] Il y a quelques jours,...

Posted by Ville de Verviers on Tuesday, September 1, 2020
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu