Puķu mīļotājiem: Dabas muzejā būs apskatāmas vairāk nekā 400 dāliju šķirnes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

No šodienas līdz 6.septembrim Latvijas Dabas muzejā notiks izstāde "Dālijas 2020", kurā būs apskatāmas vairāk nekā 400 dāliju šķirnes, daļa no tām - pirmo reizi aplūkojami pašmāju selekcionāru jaunumi, informēja Latvijas Dabas muzeja pārstāve Baiba Krustiņa.

Dālijas, kas ne velti tiek dēvētas par rudens karalienēm, ir ļoti izplatītas un iemīļotas - tās iekarojušas latviešu sirdis no paaudzes paaudzē. Krāšņie dāliju ziedi katru rudeni turpina pārsteigt gan ar savu izmēru un krāsu, gan ziedkopu formu un smaržu, sacīja Krustiņa.

Izstāde tapusi sadarbībā ar selekcionāriem un audzētājiem no biedrības "Latvijas dālijas", Latvijas Universitātes Botāniskā dārza un Nacionālā botāniskā dārza Salaspilī.

Selekcijas un kolekciju jaunumus no visas pasaules aplūkot piedāvās Helga Ancāne, Aivars Baroniņš, Rita Zaļā, Iveta Mellace, Agija Karlsone un Rita Ancāne. Pirmo reizi savas selekcionētās dālijas parādīs Maija un Ēvalds Breikši no Valmieras.

Izstādes laikā apmeklētājiem būs iespēja saņemt konsultācijas par dāliju audzēšanu un šķirņu izvēli savam dārzam.

Turpinot ikgadējo tradīciju, izstādes apmeklētāji būs aicināti piedalīties aptaujā, lai noskaidrotu skaistāko dāliju šķirni,

sacīja Krustiņa.

Lai rūpētos par apmeklētāju drošību un ievērotu valstī spēkā esošos noteikumus par pulcēšanos un publiskajiem pasākumiem, izstādē vienlaicīgi drīkstēs atrasties 30 cilvēki.

Izstādi varēs apmeklēt ceturtdien laikā no plkst.12 līdz 17, piektdien no plkst.10 līdz 17, svaukārt sestdien un svētdien no plkst.11 līdz 17.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu