Runās, vai klātienē atsākt organizēt arī Saeimas komisiju sēdes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ernests Dinka, Saeima

Ceturtdien plānota Saeimas vadības un komisiju vadītāju tikšanās, lai vērtētu, vai klātienē atsākt organizēt arī Saeimas komisiju sēdes, LTV "Rīta panorāmā" stāstīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Politiķe stāstīja, ka parlamenta vadība vērtēs epidemioloģisko situāciju, lai lemtu par turpmāko Saeimas darba organizēšanu. Šodien plānota komisiju vadītāju tikšanās, lai spriestu, kā organizēt to darbu.

Mūrniece zināja stāstīt, ka, piemēram, valdība apsverot "hibrīdmodeļa" ieviešanu Ministru kabineta sēžu nodrošināšanā, kad ministri strādā klātienē valdības zālē, bet uzaicinātās amatpersonas neierodas klātienē, bet gan pieslēdzas caur kādām e-platformām.

Saeimas darbu e-platformā Mūrniece uzskata par pilnvērtīgu un atklātu alternatīvu.

Kā ziņots, šodien Saeimas sēde pēc ilgāka pārtraukuma notiks klātienē. Sēdes norisi klātienē varēs vērot arī mediju pārstāvji, tomēr citās dienās, tāpat kā līdz šim, Saeimas telpās varēs uzturēties tikai Saeimas deputāti un darbinieki, kuriem nepieciešams veikt darbu klātienē.

Tāpat, ņemot vērā nepieciešamos piesardzības pasākumus saistībā Covid-19 izplatības ierobežošanu, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji Saeimas sēdes dienā varēs uzturēties tikai Saeimas ēkā Jēkaba ielā 11.

Parlamentā uzsvēra, ka nav atļauts Saeimu apmeklēt gadījumā, ja personai ir noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai ir kādas elpceļu slimības pazīmes, piemēram, paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, elpas trūkums.

Saeima pārtrauca klātienes sēžu rīkošanu līdz ar Covid-19 situācijas pasliktināšanos Latvijā pavasarī, sēdes aizvadot tiešsaistē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu