"Ryanair" draud pamest Īriju (6)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Zemo cenu lidsabiedrība “Ryanair” brīdinājusi, ka centīsies pamest Īriju gadījumā, ja tiks turpināti ceļošanas ierobežojumi, kas saistīti ar Covid-19 pandēmiju, raksta “Irish Post”.

Lidsabiedrība paziņojusi, ka ziemas sezonā Īrijā tiks mazināta pārvadājumu kapacitāte, līdz lidojumi šajā valstī tiks pārtraukti pavisam. Ja Īrijas valdība atteiksies no “zaļā saraksta” ar valstīm, kuras tiek uzskatītas par drošām ceļošanai, tad “Ryanair” turpinās veikt lidojumu arī Īrijā.

“Ryanair” ģenerāldirektors Edijs Vilsons uzsver, ka Īrijas valdībai ir nepieciešams rīkoties atbilstoši aviācijas atjaunošanas plānam, kas Īrijā tika publicēts augustā. Šo plānu izveidojuši labākie speciālisti aviācijas nozarē.

“Mēs neko neesam dzirdējuši [par šī plāna īstenošanu]. Tagad priekšā ir ziema, un mums, iespējams, nāksies aiziet no Īrijas. Nav iespējams vadīt biznesu, ja visiem ir jāievēro 14 dienu karantīna,” sacīja Vilsons.

Kompānija paziņojusi, ka Īrija savas piesardzības dēļ attiecībā uz ārvalstu braucieniem ir kļuvusi par apsmieklu visā Eiropā.

“Ryanair” uzstāj uz to, ka tādas valstis kā Lielbritānija, ASV un Vācija ir jāiekļauj “zaļajā sarakstā”, kas veiksmīgi ļautu saglabāt Īrijā esošo “Ryanair” floti esošajā līmenī.

Pašlaik ikvienam, kurš brauc uz Īriju no jebkuras valsts, kas nav iekļautas “zaļajā sarakstā”, divas nedēļas ir jāpavada karantīnā. Tas, kā norāda “Ryanair”, ļoti traucē aviopārvadājumiem un nes lielus zaudējumu biznesam un tūrismam Īrijā.

Vēl jūlijā kompānija izvirzīja ultimātu Īrijas valdībai pieprasot, ka tai ir nepieciešams paplašināt “zaļo sarakstu”, pretējā gadījumā “Ryanair” pametīs valsti.

“Ryanair” pārstāvji uzsver, ka “zaļais saraksts” ir nesis vairāk kaitējuma nekā labuma tūrisma nozarei, kā arī turpina “nopietni ietekmēt aviācijas sektoru, kā dēļ vēl tūkstošiem cilvēku zaudēs darbu”.

““Ryanair” nesen atcēla 1000 reisu starp Īriju un Lielbritāniju, kā arī šo satiksmes plūsmu novirzīja citos virzienos. Tomēr tiks atcelti vēl vairāk reisi – ne tikai “Ryanair”, bet arī daudzu citu aviokompāniju reisi, kas lido no un uz Īriju,” teikts “Ryanair” paziņojumā.

Valdībai nākamajos trīs gados būtu jāpiedāvā dažādas stimulējošas programmas, piemēram, noteikt zemākus lidostu nodokļus visās Īrijas lidostās, paziņoja “Ryanair”.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu