Ķīnieši izstrādā futūristisku elektroauto ar sešām durvīm (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ķīnas kompānija Human Horizons turpina sava elektriskā krosovera HiPhi X izstrādi un jau ir sasniegusi attīstības nākamo fāzi. Tas ir arī iemesls, kādēļ ķīnieši nolēmuši padalīties ar informāciju par gaidāmo auto.

Viena no tā redzamākajām atšķirības pazīmēm ir īpatnējā durvju sistēma, kuru veido seši elementi. Priekšējā pasažiera un vadītāja durvis nekā neatšķiras no visparastākajām durvīm, tikai bez rokturiem. Turpretī aizmugurējā sēdeklī piekļuve paredzēta starp inovatīvu risinājumu, kurš nodēvēts par NT Door un iztiek bez rokturiem, un mehāniskām slēdzenēm. Tā vietā par durvju noturēšanu savās vietās gādā elektronika un elektriski mehānismi, raksta Motor.ru.

Foto: Publicitātes foto

Human Horizons pirmais prototips HiPhi 1 tika prezentēts jau 2019.gadā. Tam bija uzstādīti divi elektromotori, kas katrs attīsta 268 zirgspēkus, un 96 kWh baterija.

Toreiz ražotājs apgalvoja, ka prāvais auto spēj 100 km/h sasniegt 3,6 sekundēs, bet tā gaitas rezerve ir 644 kilometri. 

Gaidāms, ka sērijveida modelis maz atšķirsies no prototipa. Vienīgi tā nobraucamais attālums būs nedaudz mazāks un NEDC ciklā svārstīsies ap 600 km (tātad realitātē būs vēl mazāks), savukārt paātrinājums ilgs 3,9 sekundes.

Foto: Publicitātes foto

Toties sērijveida auto iegūšot trešā līmeņa autonomās braukšanas sistēmu, kādu neviens cits ražotājs vēl nepiedāvā, matricu gaismas, 5G savienojumu, unikālu programmnodrošinājumu, kā arī pilnībā elektronisku durvju atvēršanas sistēmu. Iespējas atbloķēt automobili arī būšot visplašākās - ar viedatslēgu, sejas atpazīšanas algoritmu, virtuālo identifikatoru viedtelefonā vai arī mobilo lietotni. 

Auto, kas visus programmatūras atjauninājumus spēs uzņemt caur mobilo internetu, pārdošanā nonāks 2021.gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu