Bezosa bijusī sieva kļuvusi par bagātāko sievieti pasaulē (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Filantrope, rakstniece un “Amazon” vadītāja Džefa Bezosa bijusī sieva Makenzija Skota ir kļvusi par bagātāko sievieti pasaulē, vēsta CNN.

Skotas bagātības pašlaik ir mērāmas ar 68 miljardiem dolāru, kas ļauj viņai apsteigt franču miljardieri Fransuāzu Betenkūru-Mejeru, liecina “Bloomberg” Miljardieru indeksa dati.

Skota 2019. gadā saņēma ceturto daļu no Bezosa “Amazon” akcijām. Skotai pieder 4% no “Amazon” akcijām, kas pašlaik ir vairāk nekā 35 miljardus dolāru vērtas. Līdz ar to Skota bagātāko cilvēku pasaulē sarakstā ieņem 12. vietu.

Jūlijā Skota paziņoja, ka ir ziedojusi vairāk nekā 1,7 miljardus dolāru 116 nevalstiskajām organizācijām. Viņa tās raksturoja kā vienu no deviņām jomām, kam nepieciešama palīdzība, lai nodrošinātu rasu vienlīdzību un klimata pārmaiņas.

Pagājušajā gadā Skota parakstīja Vorena Bafeta, Bila un Melindas Geitsu izveidoto zvērestu, kas paredz pasaules bagātākajiem cilvēkiem ziedot lielāko daļu no savām bagātībām labdarībai.

Skotas bijušais vīrs Bezoss, kas ir arī bagātākais cilvēks pasaulē, šo zvērestu nav parakstījis.

Tiek norādīts, ka pēdējo trīs mēnešu laikā “Amazon” akciju vērtība ir pieaugusi par 28%, bet kopš gada sākuma – pat par 90%. Līdz ar to Bezosa bagātību vērtība ir pieaugusi līdz pat 200 miljardiem dolāru.

Skotas bagātību pieaugums skaidrojams ar akciju vērtību pieaugumu tehnoloģiju uzņēmumos, kuros Skotai pieder akcijas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu