"airBaltic" piektdien atsāks lidojumus starp Rīgu un Stokholmu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga".
Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" piektdien, 4.septembrī, atsāks lidojumus starp Rīgu un Stokholmu Zviedrijā, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

Lidojumi tiks veikti reizi dienā ar lidmašīnu "Airbus A220-300".

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss pauda prieku par Latvijas valdības lēmumu atvieglot iepriekš noteiktos ceļošanas ierobežojumus, vienlaikus saglabājot sabiedrības drošību un veselību kā tās augstāko prioritāti.

"Tas mums ļaus veikt vairākus papildu lidojumus maršrutos, kas ir būtiski, lai nodrošinātu Latvijas un Baltijas valstu savienojamību," norādīja Gauss.

Kā ziņots, no ceturtdienas uz un no Latvijas lidlaukiem atļauti lidojumi uz visām Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, izņemot Spāniju, Andoru, Maltu un Luksemburgu. Kā informēja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs, ceturtdien stājušies spēkā trešdien valdībā atbalstītie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos par Epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, kas paredz, ka uz Latviju atļauti avioceļojumi no valstīm, kurās divkārtīgi pārsniegts vidējais 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājs ES.

"airBaltic" koncerna apgrozījums Covid-19 pandēmijas ietekmē šogad pirmajā pusgadā samazinājās par 63,6% - līdz 78,713 miljoniem eiro, savukārt koncerna zaudējumi pieauga gandrīz septiņas reizes un veidoja 184,77 miljonus eiro. Pirmajā pusgadā "airBaltic" pārvadāja 810 317 pasažierus, kas Covid-19 ietekmē bija par 64% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Savukārt veikto lidojumu skaits samazinājās par 58% - līdz 12 501 lidojumam.

Tāpat vēstīts, ka "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu