Itālijā par brangu naudu pārdod nolietotu "veco bobiku"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
GAZ 69
GAZ 69 Foto: www.automobile.it

Itālijā pārdošanā nonācis padomju auto, kādu nemaz tik daudz vairs nav atlicis. Runa ir par vecā parauga bobiku jeb GAZ 69. 

Konkrētais GAZ 69 ir ražots Uļjanovas automobiļu rūpnīcā un, būdams vēl pavisam svaigs un tikko no konveijera, uz Eiropu aizbraucis tālajā 1973.gadā. Šā eksemplāra galvenā īpatnība ir tērauda virsbūve ar trim durvīm, kas masveidā nemaz netika ražota, raksta Motor.ru. Parasti automobiļiem bija brezenta pārsegs.

Papildus tam šis auto ir apgādāts ar 1,8 litru dīzeļdzinēju. Standartā krievu ražotājs GAZ 69 uzstādīja pašu izstrādātu 2,1 litra benzīna motoru. Automobiļa nobraukums garajā mūžā ir 33,65 tūkstoši kilometru. Tā vismaz vēsta sludinājums itāļu tīmekļa vietnē www.automobile.it, jo attēlos redzams odometrs ar 33 650.

Foto: www.automobile.it

Jāteic, ka sludinājumā ir arī citi interesanti un apšaubāmi dati, piemēram, tajā minēts, ka automobilim ir automātiskā transmisija un motors attīsta 194 zirgspēkus. 

Lai vai kā, cena, ko pārdevējs noteicis šim krietni vien nolietotajam un netīrajam auto, ir samērā ambicioza un optimistiska. Proti, eksportam sagatavotais spēkrats, kurš atrodas Turīnas reģionā, var būt tavs par 6000 eiro.

Jāteic gan, ka pasaules sludinājumu vietnēs ik pa laikam parādās dažādi brīnumi. Tā pirms kāda laika Krievijā varēja iegādāties 1968.gada vabolīti par 18 tūkstošiem eiro, 1991.gada LuAZ-969M bija iegādājams par 7800 eiro, bet Vācijā par visparastāko zaporožecu, tiesa, lieliskā vizuālā un tehniskā kārtībā, kāds pārdevējs vēlējās 30 tūkstošus!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu