"Vilku uzaudzināts" - jauns zinātniskās fantastikas grāvējs (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Vilku uzaudzināts"
"Vilku uzaudzināts" Foto: HBO/publicitātes

ASV izklaides milzis HBO, kura saturu Latvijā piedāvā "LMT Viedtelevīzija", jau 4. septembrī skatītājiem piedāvā režisora Ridlija Skota jaunāko zinātniskās fantastikas seriālu "Raised by Wolves" ("Vilku uzaudzināts").

Kas mūs padara par cilvēkiem? Kas veido ģimeni? Un kā būtu, ja mēs varētu sākt no jauna, izdzēšot visu postu, ko esam nodarījuši šai planētai? Vai mēs izdzīvotu? Vai visu darītu labāk? Atbildes uz šiem jautājumiem jaunajā televīzijas seriālā būs iespēja meklēt jau no 4. septembra.

"Vilku uzaudzināts" vēsta par diviem androīdiem – Tēvu un Māti –, kuru uzdevums ir audzināt cilvēku bērnus uz noslēpumainas jaunas planētas pēc tam, kad Zeme tikusi iznīcināta liela kara laikā. Cilvēku plaukstošo koloniju draud sagraut reliģiskas nesaskaņas, un kontrolēt cilvēku pārliecību un ticību ir ļoti izaicinošs un grūts uzdevums.

Galvenās jeb Mātes lomas atveidotāja ir 34 gadus vecā dāņu aktrise Amanda Kolina (Amanda Collin). Viņa līdz šim pārsvarā filmējusies dažādās dāņu filmās un televīzijas šovos. Mātes androīds ir tēls ar noslēpumainu pagātni, kurš ir ieprogrammēts parūpēties, lai uz tālas planētas tiktu atjaunota cilvēku populācija. Papildus tam, ka Māte māca bērniem izdzīvot, viņai jāatrod veidi, kā atturēt bērnus no ticības neīstām lietām un nodrošināt, ka jauno planētu nesašķeļ un neizposta tās pašas reliģiskās atšķirības, kas līdz iznīcībai noveda Zemi. Māte cer, ka viņas ģimene kalpos kā mierīgs tehnokrātiskās kolonijas kodols un jaunas civilizācijas sākums.

"Vilku uzaudzināts"
"Vilku uzaudzināts" Foto: publicitātes

Tēva lomas atveidotājs, britu teātra un televīzijas aktieris Abubakars Salims (Abubakar Salim) ir viens no varoņiem populārajā video spēlē Assasin’s Creed, kā arī ierunājis varoņu balsis vairākās citās video spēlēs. Tēvs ir vienkāršāks androīds nekā Māte, taču, pateicoties viņa gudrībai un pacietībai, ir tikpat nozīmīgs ģimenes izdzīvošanai. Tāpat kā daudzi cilvēku tēvi, arī šis Tēvs vēlas būt šarmants un uzjautrinošs, īpaši Mātes acīs. Taču tā ir prasme, kas viņam nemaz tik viegli nepadodas un par kuras apgūšanu viņš ļoti cīnās. Vislabāk viņam izdodas vienmēr būt blakus tad, kad tas ir visvairāk nepieciešams.

"Raised by Wolves" reklāmas plakāts
"Raised by Wolves" reklāmas plakāts Foto: HBO/publicitātes

Pats Skots Ridlijs atzinis, ka zinātniskās fantastikas žanrā vienmēr meklē jaunus izaicinājumus un robežas.

"Seriālā esmu atradis īstu oriģināldarbu – tā ir  caurcaurēm atšķirīga un iztēles piepildīta pasaule, kas pilna ar personāžiem, kurus nodarbina eksistenciāli jautājumi,"

komentē Ridlijs, atbildot uz Deadline Hollywood jautājumu, kas viņu piesaistīja šajā projektā.

Skota kā režisors atbildīgs par pirmajām divām sezonas sērijām. Kopumā ir desmit sērijas. Viņš ir arīdzan producents (Scott Free Productions).

Skots projektam pieaicinājis vairākus scenāristus un režisorus, to vidū Āronu Guzikovski ("Prisoners"), Devidu Zukeru, Adamu Kolbreneru u.c.

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu