Aizceļo uz savādu pasauli kopā ar Džūdu Lovu

Džūda Lovs seriālā "Trešā diena" (The Third Day) Foto: HBO
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

"Trešā diena" (The Third Day) ir stāsts par skumjām, sāpēm un ciešanām, kur zūd robežas starp realitāti un iztēli. 

Kanāla HBO seriālā, kurš būs pieejams "LMT Viedtelevīzijā" no 15. septembra, attēlots gan vīrieša (Džūda Lovs), gan sievietes (Naomi Harisa) ceļojums, dažādos laikos ierodoties kādā noslēpumainā salā pie Lielbritānijas krastiem. Lai arī seriāls ir sadalīts trīs atsevišķās daļās (Vasara, rudens un ziema), visi trīs stāsti ir savstarpēji saistīti.

Pirmo daļu veidojis režisors Marks Mundens (Marc Munden), un tajā kāds vīrietis Sems (Džūda Lovs) apmeklē noslēpumainu salu pie Lielbritānijas krastiem. Tur viņš satiek vietējo iedzīvotāju grupu, kura ir gatava darīt visu iespējamo, lai saglabātu savas mājas un tradīcijas. Salas iedzīvotāju slepenie rituāli noved Semu pie cīņas ar savas pagātnes traumām un zaudējumiem, un robeža starp realitāti un iztēli sāk pazust.

Iestudējuma otrās daļas "Rudens" notikumi tiks atklāti vienreizēja tiešraides uzveduma laikā Londonā pēc pirmās seriāla daļas translācijas.

Izrādes producenti to raksturo kā "lielu, aizraujošu un hipnotizējošu teātra notikumu". Tas tiks pārraidīts tiešajā ēterā ar mērķi šova sekotājiem ļaut piedzīvot ko pilnīgi jaunu un izdzīvot šo aizraujošo stāstu tieši tajā mirklī, kad risinās visi notikumi. Šajā izrādē piedalīsies gan Džūda Lovs (Jude Law), gan citi miniseriāla aktieri.

Džūda Lovs seriālā "Trešā diena" (The Third Day)
Džūda Lovs seriālā "Trešā diena" (The Third Day) Foto: HBO

Seriāla trešās daļas "Ziema" režisors ir Filipa Loutorps (Philippa Lowthorpe). Tā seko Helēnai (Naomija Harisa) – kādai svešiniecei ar ļoti spēcīgu gribasspēku, kura ierodas salā. Arī šajā daļā zūd robeža starp fantāziju un realitāti, un Helēna ar ģimeni ir nokļuvusi salas sašķelto spēku vidū to  vētrainajā cīņā par salas likteņa izlemšanu.

Galvenās lomas atveidotājs Džūda Lovs ir angļu aktieris, kino producents un režisors. Aktiera karjeru Lovs sāka 1987. gadā Nacionālajā Jaunatnes mūzikas teātrī (National Youth Music Theatre). Pēc vairākām maznozīmīgām lomām dažādās spēlfilmās plašāku atpazīstamību Lovs ieguva 1999. gadā ar lomu filmā “Talantīgais misters Riplijs” (The Talented Mr. Ripley). Par to viņš ieguva BAFTA kino balvu kā labākais otrā plāna aktieris, kā arī tika nominēts Amerikas Kinoakadēmijas balvai. Pēdējā laikā aktieris par sevi atgādinājis ar  lomu televīzijas seriālā “Jaunais pāvests” (The Young Pope).

Slavenā itāļu režisora Paolo Sorentīno (Paolo Sorrentino) skandalozais seriāls “Jaunais pāvests” uzreiz iemantoja plašu popularitāti, un tā sižetam sekoja līdzi gan ticīgie, gan neticīgie. Seriāls ataino varas spēles un to aizkulises mūsdienu Vatikānā. Sižets vēsta par jaunu kardinālu Leniju Belardo, kurš kļūst par pāvestu un katoļu baznīcas vadītāju pēc tam, kad nav izdevušās vadošo sāncenšu mahinācijas par šo posteni. Belardo diendienā turpina apstrīdēt Vatikāna iedibinātās tradīcijas un praksi. Arī abas “Jaunā Pāvesta” sezonas pieejamas viedtelevīzijā.

Naomi Harisa seriālā "Trešā diena" (The Third Day)
Naomi Harisa seriālā "Trešā diena" (The Third Day) Foto: HBO

Seriāla trešās daļas varoni Helēnu atveido aktrise Naomi Harisa (Naomie Harris). Harisa aktrises karjeru sāka jau bērnībā, deviņu gadu vecumā iegūstot lomu televīzijas seriālā “Saimons un burve” (Simon and The Witch). Aktrise ir filmējusies divās “Karību jūras pirātu” (Pirates of the Caribbean) daļās, atveidojusi Nelsona Mandelas sievu Vinniju filmā “Mandela: ilgais ceļš uz brīvību” (Mandela: Long Walk to Freedom). Ar lomu kritiķu augsti novērtētajā un Amerikas Kinoakadēmijas balvu ieguvušajā filmā “Mēnesgaisma” (Moonlight) Harisa kā aktrise izpelnījās šīs  balvas nomināciju. Viņa nominēta arī Zelta Globusa balvai.

Lai arī seriāla pirmizrāde bija paredzēta jau pavasarī, Covid-19 pandēmijas dēļ tā tika pārcelta uz septembri. 

Seriāla "Trešā diena" reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu