Losandželosas policija izpārdod savus BMW i3, jo tie pievīluši cerības (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Losandželosas policija saņem elektromobiļus BMW i3
Losandželosas policija saņem elektromobiļus BMW i3 Foto: BMW

Vēl 2016.gadā Losandželosas policija par 10 miljoniem ASV dolāru iegādājās elektriskos BMW i3, tomēr tagad tos par puscenu cenšas pārdot.

Vēlmi kļūt zaļākiem, videi draudzīgākiem ASV rietumkrasta metropoles kārtības sargi bija iecerējuši pasvītrot ar videi draudzīgiem dienesta auto. Ideja visādā ziņā atbalstāma, tomēr divus gadus vēlāk izrādījās, ka automobiļi netiek pienācīgi lietoti un daudziem no tiem nobraukums rakstāms tikai ar trim vai četriem cipariem.

Foto: BMW

Losandželosas policija tagad savus elektriskos i3 pārdod, jo likuma kalpi ātri vien atskārtuši, ka ar 130 km gaitas rezervi kārtības uzturēšanai un pārkāpēju tvarstīšanai ir krietni par maz. Pat tad, ja kāds policijas darbinieks vienkārši vēlētos aizbraukt uz kādu no Losandželosas piepilsētām, pastāvētu liela varbūtība, ka viņš netiek atpakaļ, jo baterija ir tukša un uzlādēt to nav kur. Baterija visiem policijas i3, starp citu, ir vismazākā no pieejamajām - ar 22 kWh ietilpību. 

Foto: BMW

Darījums par 100 BMW i3 iegādi jau pašā sākumā raisīja bažas, tomēr mašīnas tika iepirktas. Daļa no tām pat netika lietotas, bet tās, kuras tomēr izbrauca ielās, lielā mērā noderēja tikai tiem policistiem, kuri devās privātās darīšanās. 

Tā kā automobiļi izrādījušies dienestam nederīgi, Losandželosas policijas departaments tos atgriezis dīlerim, kurš mašīnas tagad piedāvā par 15 - 20 tūkstošiem dolāru gabalā. Nav slikti automobiļiem, kuru nobraukums daudzos gadījumos ir ap trim tūkstošiem kilometru un sākuma cena veikalā ir virs 44 tūkstošiem dolāru.

Foto: BMW

Elektriskais hečbeks BMW i3 globālā auto tirgus apritē nonāca 2013.gadā. Kopš tā laika visā pasaulē pārdoti apmēram 150 tūkstoši automobiļu, un pietiekami lielais pieprasījums ir iemesls, kādēļ BMW negrasās automobilim veikt feisliftu. Tā sakot - kāpēc uzlabot modeli, ko jau tāpat tīri labi pērk. Tā gan nevar teikt par sportisko i8, kurš iznāca aptuveni tajā pašā laikā, taču no ražošanas jau ir noņemts.

BMW klāsta elektrifikācija gan nu tikai uzņem apgriezienus, jo, tāpat kā citi lielie autobūves uzņēmumi, arī Minhenē bāzētā kompānija gatavojas piedāvāt elektromobiļus visām gaumēm un maciņiem. Tai skaitā arī pavisam ekoloģisku 7.sēriju ar 650 zirgspēkiem.  

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu