Daugavpils teātris atklāj jauno sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Daugavpils teātris
Daugavpils teātris Foto: publicitātes

4. septembrī Daugavpils teātris atklāj jauno, 2020./2021. gada sezonu, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.

Kopš jūlija vidus Daugavpils teātris ir sācis darbu pie 2020./2021. gada sezonas jauniestudējumiem, savukārt teātra pirmā tikšanās ar skatītājiem plānota šodien, kad skatītājiem būs iespēja apmeklēt pirmo pārcelto izrādi "Cilvēks no Podoļskas".

Savukārt 11. septembrī sekos pirmizrāde režisora Ivara Lūša iestudētai komēdijai krievu valodā "Mīlestība 32 m2". Izrādē ir apvienotas trīs krievu dramaturga Oļega Jerņeva lugas ("Vakars ar vientuļo skaistulīti", "Dīvainais viesis", "Trešā acs"), kuras vēsta par komiskām dzīves epizodēm kādā daudzstāvu mājas dzīvoklī.

Tāpat septembrī Daugavpils teātris ir uzaicināts piedalīties starptautiskā mākslu festivālā "Trans/missions", kas šogad notiks Traķos, Lietuvā. Daugavpils teātris šajā festivālā piedalīsies ar iestudējumu "Tuvība" un īpašu muzikālo priekšnesumu, kurš iepazīstinās festivāla viesus ar Latgales folkloru un multikulturālajām tradīcijām.

Šosezon Daugavpils teātrī ir atgriezies režisors Dž. Dž. Džilindžers, kurš iestudē amerikāņu dramaturga, teātra un kino režisora Nīla Labuta lugu "Resnā cūka". Melodrāma ar nosaukumu "XXL" vēstīs par tikko uzplaukušām jūtām starp vecpuisi Tomu un apaļīgu bibliotekāri Helēnu un sarežģīto iekšējo cīņu starp mīlestību un atkarību no apkārtējo cilvēku viedokļa. Scenogrāfs - Aigars Ozoliņš. Kostīmu māksliniece - Iveta Vecmane. Pirmizrāde notiks 25.septembrī.

Džilindžers
Džilindžers Foto: Zane Bitere/LETA

Rudenī taps iestudējums Oļega Šapošņikova režijā ar nosaukumu "Kaija. Izmeklēšana". Šī izrāde būs skatāma divās daļās - pirmā daļa būs ar nosacītu nosaukumu "Kaija-1" un Antona Čehova lugu pamatā, savukārt "Kaija-2" pamatā būs Borisa Akuņina luga, kas ir Antona Čehova lugas savdabīgs turpinājums. Skatītāji tiks aicināti noskatīties abas šīs daļas, lai no pavisam jauna skatu punkta paskatītos uz pazīstamo stāstu un varoņiem. Pirmās daļas "Kaija-1" pirmizrāde notiks 10.oktobrī, savukārt otrās daļas pirmizrāde ir plānota novembrī.

Daugavpils teātra trupai ir pievienojies aktieris Marģers Eglinskis, ar kura aktierspēli Daugavpils teātra skatītāji varēs iepazīties jau izrādē "Kaija. Izmeklēšana".

Šosezon Daugavpils teātrī savu debiju režijā piedzīvos Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) studente Endīne Bērziņa, kura iestudē Aleksandra Vampilova traģikomēdiju "Provinces anekdotes" latviešu valodā. Izrāde būs topošās LKA absolventes diplomdarbs.

Ņemot vērā to, ka situācija ar Covid-19 ir grūti prognozējama ilgtermiņā, bet teātra tālākie plāni ir ļoti atkarīgi no epidemioloģiskās situācijas, pagaidām tradicionālo Jaungada koncertu, kā arī sezonas otrās puses jauniestudējumu pirmizrāžu datumus nevar droši plānot, tāpēc šobrīd tālākas nākotnes plānus Daugavpils teātris nevar atklāt, informēja Ivanova.

"Viens no galvenajiem Daugavpils teātra šīs sezonas plāniem ir nospēlēt ārkārtējās situācijas laikā nenotikušās izrādes. Pie esošo ierobežojumu saglabāšanās teātris varēs nospēlēt gandrīz visas nenotikušās izrādes jau līdz šī gada beigām,"

piebilda Ivanova.

Informācija par pirmajām pārceltajām un atceltajām izrādēm ir pieejama Daugavpils teātra mājaslapā. Informācija par pārējām ārkārtējās situācijas dēļ nenotikušajām izrādēm un to norises datumiem pastāvīgi tiks papildināta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu