"Rīgas satiksme" izsludina €38,6 miljonus vērtu konkursu par dīzeļdegvielas iegādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Uzņēmums "Rīgas satiksme" izsludinājis atklātu iepirkuma konkursu par dīzeļdegvielas iegādi, informēja uzņēmuma Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Iepirkuma procedūras rezultātā plānots noslēgt vispārīgu vienošanos ar vairākiem piegādātājiem, kurus uzņēmums turpmākos trīs gadus katru mēnesi uzaicinās piedalīties cenu aptaujā un iesniegt savus piedāvājumus. 

Iecerēts, ka tādejādi tiks nodrošināta nepārtraukta konkurence starp dīzeļdegvielas piegādātājiem, kas ļaus saņemt zemāko cenas piedāvājumu.

Izsludinātais iepirkums par dīzeļdegvielas piegādi ir ļoti apjomīgs, un šī pozīcija veido lielu daļu no uzņēmuma izdevumiem, tāpēc ļoti svarīgi, lai dīzeļdegvielas piegādes process būtu atklāts un caurspīdīgs, uzsver uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa.

Saskaņā ar iepirkuma nolikumu dīzeļdegvielas piegāde orientējoši jāuzsāk ne ātrāk par 2020.gada 9.novembri. Paredzamā kopējā līguma cena 38,6 miljoni eiro trīs gadu piegādes termiņā.

Jau ziņots, ka pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" apgrozījums pirmajā pusgadā bija 90,116 miljoni eiro, kas ir par 5,8% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 58,6% līdz 3,261 miljonam eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

"Rīgas satiksmes" ieņēmumi par pasažieru pārvadājumiem sešos mēnešos veidoja 16,603 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar attiecīgo periodu gadu iepriekš, ir par 8,267 miljoniem eiro jeb 33,2% mazāk. Vadības ziņojumā tas skaidrots ar pasažieru pārvadājumu samazināšanos un ieņēmumu kritumu ārkārtējās situācijas dēļ valstī.

Savukārt ieņēmumi par autostāvvietu pakalpojumiem "Rīgas satiksmei" pirmajā pusgadā samazinājās par 14,5% jeb 960 000 eiro.

Vadības ziņojumā norādīts, ka Rīgas pašvaldības uzņēmumam piešķirtās kompensācijas sešos mēnešos palielinājušās par 5,7% jeb 3,668 miljoniem eiro. Tas nozīmē, ka valsts un pašvaldības dotācijas pirmajā pusgadā veidoja apmēram 68 miljonus eiro.

Savukārt ekspluatācijas izmaksas pirmajā pusgadā veidoja 83,445 miljonus eiro, kas ir par 11,3% jeb 10,606 miljoniem mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu