Ziemeļkoreja sola par taifūna nodarīto postu bargi sodīt vietējās amatpersonas (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkoreja piedraudējusi bargi sodīt vietējās amatpersonas, kas nav spējušas pasargāt iedzīvotājus no taifūna radītajiem "nopietnajiem negadījumiem", kuros gājuši bojā desmitiem cilvēku, sestdien vēsta valdošās partijas izdevums "Strādnieku Laikraksts".

Taifūns "Maisaks" šonedēļ visā Ziemeļkorejas teritorijā atnesa spēcīgas lietusgāzes.

Laikraksts ziņo, ka valsts līderi izlēmuši sodīt "bezatbildīgās" pilsētu un provinču amatpersonas par "nopietnajiem negadījumiem, kas prasījuši desmitiem upuru".

Precīzu bojāgājušo, ievainoto un bez vēsts pazudušo skaitu laikraksts nesniedz.

Amatpersonas nav spējušas "nekavējoties organizēt" apdraudēto objektu sarakstus un evakuēt iedzīvotājus, lai gan Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns devis attiecīgu rīkojumu, uzsver avīze.

"Pieņemts lēmums tiem, kas atbildīgi par upuriem, uzlikt smagus partijas, administratīvos un tiesiskos sodus," norāda izdevums.

"Maisaks" skāra arī Dienvidkoreju, kur gājuši bojā vismaz divi cilvēki.

Parasti dabas katastrofas Ziemeļkorejā prasa vairāk upuru, jo komunistu pārvaldītās valsts infrastruktūra ir nolietojusies, bet ilgstoši atmežotie kalni palielina plūdu risku.

Vietējo amatpersonu sodīšana ir ierasts Ziemeļkorejas līderu veids, kā izvairīties no atbildības par dabas katastrofu nodarīto postu, sarunā ar aģentūru AFP norādījis viens no Seulā dzīvojošajiem ziemeļkorejiešu pārbēdzējiem.

"Viņi veido priekšstatu, ka Kims Čenuns nekad nekļūdās, bet nelaimes notiek tikai tāpēc, ka viņa padotie nepilda viņa rīkojumus," uzsvēris eksperts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu