"ABLV Bank" īpašnieku labdarības fondā iesaldēti €12 miljoni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Likvidējamās "ABLV Bank" līdzīpašnieks Ernests Bernis
Likvidējamās "ABLV Bank" līdzīpašnieks Ernests Bernis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Finanšu izlūkošanas dienests (FID) iesaldējis likvidējamās "ABLV Bank" īpašnieku Ernesta Berņa un Oļega Fiļa izveidotā labdarības fonda "Novum Riga Charitable Foundation" ("Novum Riga") līdzekļus 12 miljonu eiro apmērā, liecina "Novum Riga" mājaslapā publicētā informācija.

FID šā gada maijā izdeva rīkojumu par pilnīgi visu fondam saziedotās naudas un tā rīcībā esošo līdzekļu iesaldēšanu. Savukārt jūnijā Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) lēmusi uzlikt arestu fonda finanšu līdzekļiem un finanšu instrumentiem.

No "Novum Riga" vēstules ENAP izriet, ka kriminālproces ietvaros arests uzlikts visiem fonda naudas līdzekļiem un finanšu instrumentiem 8 354 495 eiro un 3 919 039 ASV dolāru apmērā.

Šā gada jūnijā "Novum Riga" iesniedza Ģenerālprokuratūrā sūdzību par FID rīkojumu iesaldēt fonda līdzekļus, aicinot atcelt FID 29.maija un 5.jūnija rīkojumus par noziedzīgi iegūtu līdzekļu iesaldēšanu.

"Novum Riga" mājaslapā publicētajā ģenerālprokuratūras atbildes vēstulē fondam norādīts, ka FID savāktie materiāli bijuši pietiekami, lai uz laiku iesaldētu fonda līdzekļus. Ģenerālprokuratūra arī norāda, ka FID ir izpildījis likumā noteiktos pienākumus, dienests ir izdevis rīkojumu par fonda līdzekļu iesaldēšanu un FID attiecīgi nosūtījis savāktos materiālus pārbaudei ENAP.

"Novum Riga" tika dibināts 2006.gadā. Fondam ir sabiedriskā labuma statuss un tā darbību uzrauga Valsts ieņēmumu dienests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu