Lielbritānijā vides aktīvisti bloķē tiem netīkamo laikrakstu tipogrāfijas (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Vides aktīvisti Lielbritānijā bloķējuši divas tipogrāfijas, tādējādi sestdien pārtraucot vairāku nacionālo laikrakstu piegādi.

Vides aizstāvju organizācija "Extinction Rebellion" paziņojusi, ka savu uzbrukumu vērsusi pret Rūperta Mērdoka mediju koncernam piederošajām tipogrāfijām Broksbērnā uz ziemeļiem no Londonas un Nouslijā Anglijas ziemeļrietumos.

Vairāki desmiti cilvēku, lai bloķētu ceļus pie tipogrāfijām, pieķēdējušies pie automobiļiem un bambusa sastatnēm.

Šajās tipogrāfijās tiek drukāti tādi laikraksti kā "The Sun", "The Times", "Daily Telegraph", "Daily Mail" un "Financial Times".

"Extinction Rebellion" apgalvo, ka bloķējusi tipogrāfijas tāpēc, ka tajās drukātie laikraksti patiesi neatspoguļojot klimata pārmaiņas un ekoloģiskās problēmas un to "pastāvīgā manipulēšana ar patiesību, kalpo pašu personāla un politiķu interesēm".

Policija ziņo, ka sestdienas rītā Broksbērnā aizturējusi 13 cilvēkus, taču laikrakstu piegādes automašīnas joprojām nevar atstāt rūpnīcas teritoriju.

Tikmēr uzņēmumi, kas pārvalda tipogrāfijas, paziņojuši, ka tas ir uzbrukums vārda brīvībai.

Arī iekšlietu ministre Priti Patela tviterī paziņojusi, ka "tas ir pilnībā nepieņemams uzbrukums mūsu preses brīvībai, sabiedrībai un demokrātijai".

"Extinction Rebellion" izsludinājusi divas nedēļas ilgu pilsoniskās nepakļaušanās kampaņu un kopš pirmdienas vairākās pilsētās bloķē ielas un tiltus, pieprasot aktīvāk vērsties pret klimata pārmaiņām.

Pagājušajā gadā organizācijas izsludinātās "Rudens sacelšanās" laikā tika aizturēti vairāk nekā 1700 cilvēku, kas daudzviet Lielbritānijā traucēja satiksmi, uzņēmumu darbību un savu līdzpilsoņu ikdienas dzīvi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu