Trešdaļa vāciešu tic sazvērestības teorijām (33)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Aptuveni trešdaļa Vācijas iedzīvotāju tic sazvērestības teorijām un uzskata, ka pasauli kontrolē slepena vara, liecina Konrāda Adenauera fonda aptaujas rezultāti.

11% respondentu atbildēja, ka tas, ka slepena vara kontrolē norises pasaulē, noteikti ir patiesība, bet 19% pauda viedokli, ka tas droši vien ir patiesība.

No tiem, kuri atbalsta šādu uzskatu, 13% domā, ka pasauli kontrolē uzņēmumi, bankas un finanšu kapitāls, 12% uzskata, ka kontrole pieder kādam slepenajam dienestam - CIP, "Mossad" vai KGB, bet 11% pauda viedokli, ka notiekošo pasaulē kontrolē "bagātās ģimenes", tādas kā Rokfelleri vai Rotšildi.

Tomēr 27% atbildēja, ka apgalvojums par to, ka pasauli kontrolē slepena vara, visticamāk, ir nepareizs, bet 35% pauda pārliecību, ka tas noteikti ir nepareizs.

Atlikušajiem 8% aptaujāto nebija viedokļa vai arī viņi nevēlējās atbildēt.

Aptaujas rezultāti rāda,  ka sazvērestības teorijām vairāk tic cilvēki ar zemu izglītības līmeni. 

Īpaši liels šo teoriju piekritēju īpatsvars ir eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai"(AfD") atbalstītāju vidū - 56% no tiem respondentiem, kuri bija balsojuši par AfD,  pauda uzskatu, ka apgalvojums par to, ka pasauli kontrolē slepena vara, noteikti vai visdrīzāk atbilst patiesībai.

Aptauju pēc Konrāda Adenauera fonda pasūtījuma veica socioloģisko pētījumu kompānija "Infratest dimap", telefoniski noskaidrojot 3250 cilvēku viedokli.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu