Foto: Kentuki satiekas bruņotu protestētāju grupas ar pretējiem uzskatiem (12)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Sestdien Lūivilā pirms Kentuki zirgu skriešanās sacīkstēm sastapās divas pretējas protestētāju nometnes, kas abas bija apbruņotas, vēsta aģentūra "Reuters".

Daļa protestētāju populāru sacīkšu dienā bija nolēmuši pievērst uzmanību 26 gadus vecās Breonas Teilores gadījumam - martā viņu pašas mājās nošāva policija. Demonstrācijā bija izgājuši gan neapbruņoti protestētāji, gan vēlāk arī apbruņotā melnādaino grupa NFAC.

Pie Lūivilas valdības ēkas protestētāji sastapās ar galēji labējo grupu, kas bija bruņota.

Starp abām nometnēm notika konfrontācija, taču neviens šāviens neizskanēja.

Foto: JEFF DEAN / AFP

Pēc kāda laika abas puses devās prom. Šovasar daudzās ASV vietās notiek protesti, kuri dažkārt pāraug vardarbībā. Pēdējās nedēļās notikušas vairākas sadursmes starp "Black Lives Matter" un ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītājiem, kas atsevišķos gadījumos beigušās letāli.

Vairāki protestētāji Lūivilā sūdzējās, ka vietējā policija esot pieļāvusi, ka labēji noskaņotā bruņotā grupa konfrontē un iebiedē neapbruņotos protestētājus, neiejaucoties notiekošajā, vēsta "The Washington Post". Policija atbildējusi, ka likumsargi galvenokārt bijuši izvietoti pie zirgu skriešanās arēnas un nolēmuši situāciju vērot no attāluma.

"Pūļa lieluma dēļ mēs nolēmām, ka nav droši doties tajā iekšā. Mēs negribējām, lai policijas klātbūtnes dēļ situācija eskalējas," skaidroja Lūivilas policijas departaments. 

Foto: JEFF DEAN / AFP

Grupējuma "Sons of Liberty" pārstāvis vārdā Maiks, kurš neatklāja savu uzvārdu, sacīja, ka ar domubiedriem esot ieradies Lūivilā, jo "mīl Ameriku un negrib nevienam un nekam darīt pāri", taču viņi vēloties "aizstāvēt" Lūivilu no bruņotās melnādaino grupas NFAC. Maiks rokās turēja AR-17 ieroci.

Vēlāk demonstrācijā izgāja bruņots grupējums, kurā vairākums dalībnieku bija melnādainie.

Pēc tam vairāki simti "Black Lives Matter" protestētāju devās gājienā uz zirgu skriešanās sacīkšu arēnu, kur Covid-19 dēļ sacensības norisinājās bez skatītājiem. 

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu