Navaļnijs atmodināts no komas (34)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs slimnīcā Vācijā ticis atmodināts no medicīniskās komas, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Kā informējuši Berlīnes klīnikas “Charite” ārsti, Navaļnijs arī tiekot pakāpeniski atslēgts no plaušu mākslīgās ventilēšanas aparāta. 

Slimnīcas paziņojumā uzsvērts, ka Navaļnija stāvoklis ir uzlabojies un viņš sācis reaģēt uz apkārt notiekošo. Klīnika norādīja, ka Navaļnijs reaģē uz verbāliem stimuliem, taču ir pāragri vērtēt viņa nopietnās saindēšanas potenciālās ilgtermiņa sekas.

Ārstējošie ārsti uztur ciešus kontaktus ar Navaļnija sievu, pavēstīja "Charite". Pēc konsultēšanās ar pacienta sievu "Chartite" pārliecinājās, ka lēmums atklāt sabiedrībai pacienta stāvokļa detaļas atbilstu viņa vēlmei, norādīja klīnika.

44 gadus vecais Navaļnijs 20.augustā ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā, bet divas dienas vēlāk tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes klīnika "Charite".

Vācijas valdība 2.septembrī paziņoja, ka iegūti neapgāžami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder "Novičok" grupai.

Krievijas valsts ir kategoriski noliegusi apgalvojumu par tās līdzdalību incidentā ar Navaļniju.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu