Kariņš: valdība nākamnedēļ varētu apstiprināt 2021.gada budžeta "pamatrāmi" (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) cer, ka valdība nākamā gada valsts budžeta "pamatrāmi" varēs apstiprināt jau nākamajā nedēļā

Kā šodien pēc tikšanās ar koalīcijas partneriem žurnālistiem atzina pats politiķis, ka šonedēļ koalīcijā vairākās sēdēs galvenā tēma būs nākamā gada valsts budžets.

"Mans mērķis ir, ka jaunnedēļ valdībā "pamatrāmis" tam varētu būt pieņemts," teica politiķis, uzsverot, ka plānots nākamā gada valsts budžetā paredzēt likumā noteikto finansējuma pieaugumu mediķu atalgojumam un pedagogu algu paaugstinājumam, kā arī vienoties par garantētā minimālā ienākuma (GMI) apmēru un finansējumu tā nodrošināšanai.

Minētais process virzās līdztekus plānotajām izmaiņām nodokļos

 "Mēs virzāmies uz priekšu. Mērķis ir jaunnedēļ apstiprināt kopainu, lai būtu laiks izstrādāt visu un Saeima varētu savlaicīgi budžetu pieņemt," teica politiķis.

Kariņš pauda, ka viņam "intuitīvi šķiet", ka koalīcija "par lauvas tiesu" šo jautājumu esot vienojusies, bet vēl ir detaļas, par kurām būs jāpanāk vienprātība.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) uzsvēra, ka "Attīstībai/Par!" (AP) ir ļoti nozīmīgi, ka Kariņa un finanšu ministra Jāņa Reira (JV) piedāvājums par valsts budžetu 2021.gadam paredz izpildīt solījumus par atalgojuma palielināšanu mediķiem, skolotājiem un augstskolu pedagogiem.

Pūce arī norādīja, ka ir svarīgi priekšlikumu par minimālām sociālajām iemaksām visos nodokļu režīmos ieviest pakāpeniski, lai sabiedrība, darbinieki un uzņēmēji tam varētu piemēroties. Nepieciešams ieviest tādu modeli, kas ir atbilstošs Latvijas "politiskajām reālijām", pauda AP politiķis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu