Drifts atgriežas 333 trasē. Sacensības jau sestdien

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Jau šo sestdien, 12.septembrī, sporta kompleksā “333” norisināsies “333 Drift Fight”, kurš sevī ietvers Latvijas Drifta kausa 5.posmu un Igaunijas Drifta kausa 5.posmu.

Reģistrācija vēl ir atvērta, bet sacensībām kopsummā jau ir pieteikušies 65 dalībnieki. 333 trase ir viena no ērtākajām drifta trasēm, kur arī jaunajiem sportistiem iegūt pieredzi sacensībās.

Šoreiz abas klases brauks jaunu konfigurāciju. Tā ir braukta jau divos treniņos šogad, tas nozīmē, ka skatītājus gaida tuvi tandēmi. Driftu skatītāji varēs vērot no trim vietām, visa trase būs pārredzama. Šī trase ir viena no garākajām, kāda šogad ir bijusi un būs drifta sacensībās, ietverot gandrīz 13 pārmetienus.

Foto: Publicitātes foto

Sestdien rīts iesāksies ar treniņu braucieniem, kam sekos kvalifikācijas braucieni. Oficiālā atklāšana noteikta uz plkst. 15:00, kam sekos tandēmi abām klasēm. Tandēmi norisināsies līdz pat 21:00, tas nozīmē, ka skatītāji arī vakarpusē vēl varēs izbaudīt driftu.

Skatītājiem būs atvērts dalībnieku parks, kur katrs varēs satikt braucējus. Bērniem būs piepūšamā bezmaksas atrakcija. Organizators atgādina, ka sacensībās gan skatītājiem, gan braucējiem jāievēro visi Covid-19 profilakses noteikumi.

Foto: Publicitātes foto

Cīņas par kopvērtējumu būs ļoti spraigas, jo līdz sezonas noslēgumam ir atlikuši tikai divi posmi. Semi pro klasē, pēc diviem pjedestāliem un pirmās uzvaras savā drifta karjerā, uz pirmo vietu ir pakāpies Edvards Žodziņš ar 307 punktiem. Edvardam ļoti tuvu seko Roberts Bārinš ar 296 punktiem, un turpat ir arī Aleksandrs Murajs ar 295 punktiem. Ārpus Top3, bet ļoti tuvu, ir Andris Liparts ar 261 punktu, kuram seko Edgars Jenčs ar 257 punktiem. Rezultāti ir ļoti cieši, un noteikti cīņa par kopvērtējuma pjedestālu nerims līdz sezonas beigām.

Foto: Publicitātes foto

Street klasē situācija ir mazliet citāda, pašlaik izteikts sezonas līderis ir Jānis Bērziņš, kurš ir uzvarējis trijos no šīs sezonas posmiem. Jānis atraujas no tuvākā konkurenta Daniela Lāča par 92 punktiem, taču priekšā ir vēl divi posmi. Daniels ir viens no šā gada jaunajiem braucējiem, kurš demonstrē fantastisku sniegumu trasē. Izvērtējot tālāko kopvērtējumu, tas arī ir ļoti tuvs, un viss noteikti tiks noskaidrots atlikušajos divos sezonas posmos. Trešajā vietā pašlaik atrodas pagājušās sezonas uzvarētājs Edgars Kroģeris, kuram uz pēdām min Roberts Goldmanis, kas noteikti ir gatavs uzkāpt uz sezonas pjedestāla. Netālu arī Igors Vozņakovskis un Aleksandrs Vlasovs, kurš šogad pirmo reizi kāpa uz sava pirmā pjedestāla Street klasē un uz augstākā pakāpiena Igaunijā, Laitse trasē.

Foto: Publicitātes foto

Ieeja sacensībās maksās 10 EUR, bērniem no 10 līdz 16 gadu vecumam 5 EUR, vairāk informācijas www.driftlatvia.com

Sacensībās skatītājiem ieeja ir atvērta jau no 09:00, visiem tiks piešķirtas ieejas aproces, kuras ļaus iet ārā no sacensību teritorijas un nākt atkal iekšā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu